Geçmeyen Baş Dönmesine Dikkat

Baş dönmesi deyip geçmeyin. Uzmanlar hiç geçmeyen baş dönmelerinin dikkate alınması gerektiğini söylediler.
Geçmeyen Baş Dönmesine Dikkat

Baş dönmesinin birçok nedeni olabilir. Buradaki önemli nokta baş dönmesi şikayetlerinin yanına bir de baş ağrısının eklenmesi çünkü o zaman migren olasılığı ortaya çıkabilir. Vestibüler Migren denilen bu hastalık başka hastalıklarla birleşince tehlikeli olabiliyor.

Normal migrenin en önemli ve rahatsız edici belirtisi baş ağrısıdır. Vestibüler Migren hastalığına sahip kişilerin ise şikayeti baş dönmesidir. Baş ağrısı şikayetlerinin yanında, baş dönmesi de varsa bir de buna dengesizlik ve göz kararması da eklenince durum çok ciddi hale gelebilir. Bu yüzden bu durumda hemen doktora başvurulmalıdır. Baş dönmesi ataklar halinde gelişir ve değişkenlik göstermektedir. Bazı hastalarda ataklar birkaç saniye, bazılarında birkaç saat, bazılarında da birkaç gün sürebilir.

Doğru Teşhisin Önemi

Vestibüler Migren tanısını koymak bazen zorlaşabiliyor çünkü farklı tanılar da konulabiliyor. Örneğin, labirentit, vestibüler nevrit, akustik nöroma, meniere hastalığı ile karıştırılabiliyor. Vestibüler Migren bu hastalıkların tanısından ayrılmalıdır. Nöroloji ve kulak burun boğaz doktorlarının birlikte çalışması bu hastalığın tanısı açısından fayda sağlayabilir.

Tedavi Yöntemi

Migren de kullanılan ilaçlar, vestibüler migrende de kullanılabilmektedir. İlaç tedavisinden de önce bu hastalıktan korunmak önemlidir. Korunmak için ise yapılabilecekler, migreni tetikleyen yiyeceklerden uzak durulabilir. Bu yiyecekler, çikolata, kakao, kuru fasülye, mercimek, muz, avokado, kuru üzüm, alkollü içecekler, fıstık ezmesi, deniz ürünleri gibi yiyecekleri tüketirken dikkatli olmak da yarar var.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.