Gebelik Testi Yapan Cep Telefonu

Alman bilim insanları gebelik, diyabet ve zehirlenme gibi durumlarda anında ortaya çıkartabilecek olan akıllı telefon uygulaması geliştirdi.
Gebelik Testi Yapan Cep Telefonu

Akıllı telefonların kamerası ve flaşına bağlı sensörleri bulunan protatip, telefona yüklü olan bir uygulama ile anlık bilgi olarak sağlık durumunuz hakkında haber veriyor.

Yüzey Plazmon Rezonans Sistemi yerleştirilen akıllı telefonun flaşından ve kamerası üzerinden vücudunuzdaki gliserin miktarı ölçülerek teşhis konulması sağlanıyor. Protatipin vücuttaki gliserini başarılı bir şekilde ekrana yansıtması sistemin doğru olarak çalıştığını kanıtladı.

yeni geliştirilen test yapan telefon

Bu teknoloji yaygınlaştığında kişi gebelik, diabet ve zehirlenme gibi çeşitli durumlarda anında cep telefonundan kontrol edebilecek.

Protatipi geliştirmeye devam edeceklerini açıklayan mühendisler amaçlarının ilerleyen yıllarda kişilerin kendi isteğiyle telefona konulacak sensörler sayesinde kan, idrar ve tükürük gibi sıvı testlerini yapmalarını sağlamak olduğunu açıkladı. Böyle bir durumda kişiler vücut sağlık bilgilerini dijital ortama dökebilecek ve doktora gönderilebilecek. Bu sayede kişi doktora gitmeden rahatsızlığı teşhis edilebilecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.