Gbenga Arokoyo Kimdir

Gbenga Arokoyo, 1 Kasım 1992’de Nijerya’nın Kabba kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı takımlarda ve milli takımlarda seviyesinde defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Gbenga Arokoyo Kimdir

Gbenga Arokoyo Biyografisi

Gbenga Arokoyo’nun Kulüp Kariyeri

Gbenga Arokoyo, futbol kariyerine ilk olarak Davish Atletich takımında başladı. Burada bir dönem futbol oynadıktan sonra Kwara Futbol Akademisi’ne katıldı. 2010 yılına kadar genç takımlarda mücadele ettiği takımda gösterdiği etkili performans sonucunda as takıma yükseltildi. 2 sezon kaldığı takımda çok fazla forma şansı bulamadı ve sezon sonunda Mjallby AIF takımına transfer oldu. İsveç Ligi’nde emek verdiği takımı ile ilk sezonunda 9 maça çıkarken, ikinci sezonunda performansını arttırdı ve 30 maça çıkıp 1 kez fileleri havalandırdı.

gbenga arokoyo gaziantepspor

2014-2015 sezonunada burada başlayan tecrübeli futbolcu, sezonun devre arasında Gaziantepspor’a transfer edildi. 2014-2015 sezonu içerisinde Gaziantepspor ile 24 maça çıkıp 1 gol attı. Gbenga Arokoyo, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Gaziantepsor’da devam etmektedir.

Gbenga Arokoyo’nun Milli Takım Kariyeri

Gbenga Arokoyo, milli takıma ilk ve tek olarak 2009 yılında Nijerya U-20 takımına davet edildi. Burada kariyeri boyunca 20 maça çıkan Gbenga Arokoyo, 2 kez de fileleri havalandırmayı başardı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.