Game of Thrones’tan Sonra Terkedilen Kurt Sayıları Arttı!

İngiltere’de Dogs Trust isimli hayvan derneği Game of Thrones dizisinden sonra terkedilen kurt köpeği sayısında artış olduğunu ifade etti.
Game of Thrones’tan Sonra Terkedilen Kurt Sayıları Arttı!

Dünyaca ünlü dizi serisi olan Game of Thrones izlenme rekorlarına doymuyor. Sekiz sezondur yayında olan ve final sezonunun ekranlara geldiği dizinin terkedilen kurt köpeği sayısını arttırdığı iddia ediliyor.

İngiltere’de bulunan ve sokak köpeklerini barınağa alıp bakımını üstlenen Dogs Trust adlı bir hayvan hakları derneği Game of Thrones dizisinden sonra kurt köpeklerinin terk edilme oranında artış olduğunu ifade etti.

Game of thrones ghost

The Sun’da yer alan habere göre; bilindiği gibi dizinin ilk bölümlerinde Stark ailesinin üyeleri üç adet kurt köpeği yavrusu buluyor ve onları büyütüyor. Dizide en çok dikkat çeken kurt ise “Ghost” oluyor.

Sibirya Kurdu

Bu sahnenin ardından alınan kurt köpeği satışlarında yüzde 420 artış olduğunu aktaran Dog Trust yetkilisi “İnsanlar kurt köpeği bakmanın ne kadar zor olduğunu aldıktan sonra anlıyor. Araştırmadan özenilip yapılan işler. Bir süre boyunca köpeğe bakıyor ardından ondan sıkılıyor ve sokağa salıyor. Biz her gün 2 köpeği barınağımıza almak zorunda kalıyoruz. Yoksa dışarda hayatlarını kaybediyorlar” şeklinde konuştu.

NeOldu.com / Yaşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.