Galveston'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı Galveston, ABD Teksas Eyaleti'nin mütevazı merkezlerinden biridir. Galveston'un tarihi ve turistik gezilecek-görülecek meşhur yerlerini sizler için derledik.
Galveston'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Moody Bahçeleri

1986 yılında açılan ve 98 hektarlık alanı kapsayan Moody Bahçeleri kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Eğitim, yaban hayatını ve bitkileri koruma amacıyla kurulan bahçenin içerisinde büyük bir otel ve standart bir de golf sahası bulunmaktadır. Bölgenin en büyük parklarından biri olarak bilinen Moody Bahçeleri, yüzlerce tropik bitkiyle yanaşı, kelebekler, kuş türleri, balıklar, sürüngenler ve bilimsel sergilere ev sahipliği yapmaktadır. Galveston seyahatinizde kentin en turistik yerlerinden biri olan Moody Bahçeleri'ne zaman ayırmayı unutmayın.

moody-bahceleri.jpg

 

Galveston Demiryolu Müzesi

galveston-demiryolu-muzesi.jpg

Ulaşım ve ticaret amacıyla kullanılan eski lokomotiflerin sergilendiği kurum, Galvesten'in gezilecek önemli yerlerinden biridir. Kar amacı gütmeyen bir müze olarak Galvestonlu işkadını ve hayırsever Mary Moody Northen ve Moody Vakfı fonları ile kurulmuştur. Hibeler ve bağışlarla daha da büyüyen müze, bölgede üretilen eski trenlerin sergilendiği en gözde mekandır. Bu demiryolu müzesi Galveston'un gezilecek yerlerindendir.

 

Piskoposluk Sarayı

piskoposluk-sarayi.jpg

Gresham Kalesi olarak da bilinen 1887 ve 1893 yılları arasında inşa edilmiştir. 1,619 metrekarelik alana kurulan yapı, mimar Nicholas J. Clayton tarafından tasarlanmıştır. Victorian mimari tarzıyla oluşturulan saray, Roma Katolik inancına uygun olarak kurulmuştur. 4 katlı saray 1963 yılında halka açılmıştır. Galveston Tarih Vakfı'nın sahip olduğu saraya rehberli günlük turlar gerçekleştirilmektedir. Galveston'un tarihi ve turistik yerlerinden biridir.

 

Willis-Moody Konağı

willis-woody-konagi.jpg

Teksas Eyaleti'nin en eski konutlarından biridir. 1895 yılında inşa edilen konak Romanesk mimari tarzında oluşturulmuş nadide bir yapıdır. 1994 yılında Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde bulunan konak, Galveston gezi rehberinizde yer alması gereken tarihi yapılardandır. Çeşitli etkinliklere, konserlere ve düğünlere ev sahipliği yapan bu şahane binaya vakit ayırmalısınız.

 

Lone Star Havacılık Müzesi

lone-star-havacilik-muzesi.jpg

Burası Amerika Birleşik Devletleri Teksas Eyaleti'nin uçuş tarihine ilişkin 40'ın üzerinde eski uçak içerek bir kurumdur. 1985 yılında hizmete başlayan kurumun koleksiyonları her yıl gerçekleştirilen hava gösterileri programlarında sergilenmektedir. Ayrıca kurum, ABD Hava Kuvvetleri'nin evrimini göstermek ve Hava Kuvvetlerinin işe alma ve saklama çabalarına destek olmaktır. Galveston'un turistik yerlerinden biri olarak meşhurlaşan müze, kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.