Gain Medya Dizisi 10 Bin Adım Dizi Analizi

Gain Medya orijinal yapımı 10 Bin Adım dizisini inceleyerek içerik haline getirdik.
Gain Medya Dizisi 10 Bin Adım Dizi Analizi

Gain Medya 10 Bin Adım Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Gain Medya bünyesinde çıkmış olan 10 Bin Adım adlı dizinin oyuncu kadrosunu, yapımcılarını, izleyici yorumlarını ve IMDb puanını sizler için araştırarak derledik. İşte Gain Medya’nın 2021 yılı için çıkarmış olduğu 10 Bin Adım hakkındaki detaylar.

1. 10 Bin Adım adlı dizi ilk olarak 30 Aralık 2020 tarihinde Gain Medya üzerinden yayınlanmaya başladı. Dizi şu anlık 1 sezon ve 5 bölümden oluşuyor, ortalama 1 bölüm süresi ise 11 dakika.

10 Bin Adım yayın tarihi


2. Dizinin orijinal fragmanı Box Office Türkiye orijinal YouTube kanalından dizinin yayınlandığı tarih olan 30 Aralık 2020’de yayınlandı. Yayınlanan fragman 50.849 kişi tarafından görüntülenerek oldukça fazla beğeni ve yorum aldı.

10 Bin Adım fragman


3. Türk yapımı dizinin oyuncu kadrosunda ise oldukça tanıdık isimler yer alıyor; Engin Günaydın (Memet), Devin Özgür Çınar (Ezgi), Ferit Aktuğ (Emre), Şebnem Dönmez (Şule), Teoman Kumbaracıbaşı (Sarı), M. Ferhan Şensoy (Ceren) Firuze Özdemir (Burcu), Almaç Sarıkaya (Polis), Efe Tuncer (İlker), Mustafa Kıranpete (Görevli).

10 Bin Adım oyuncu kadrosu


4. Dizinin senaristliğini kendisini Gönül Yarası filminde tanıtan Devin Özgür Çınar yaparken, yönetmen koltuğunda ise Duygu Güzel Meriç oturuyor. Dram, komedi türündeki dizi çıktığı ilk gün ilgi odağı olmayı başarmış nadir Türk komedi dizilerinden bir tanesi.

10 Bin Adım yönetmen


5. Dizinin odak noktası iki eski sevgilinin her gün beraber 10.000 adım atma kararı aldıklarından sonra bu süre zarfında yaşadıkları şeylerin etrafında dönüyor.

10 Bin Adım odak noktası


6. Türk yapımı komedi, dram dizisinin konusu ise; Mehmet ve Ezgi eski sevgililerdir. Mehmet rutin yaşamından memnundur fakat Ezgi için aynısı geçerli değildir, Ezgi ve Mehmet karşılaşıp konuştuklarında her gün beraber 10 bin adım atmaya karar verirler, fakat bu planlarını gerçekleştirirlerken başlarına gelecek olaylar kimsenin aklına gelmeyecek şekildedir.

10 Bin Adım konusu


7. Kısa süre önce çıkmış olan dizi IMDb üzerinden sadece 361 kişi tarafından oylanarak 8,3 puan almayı başarmıştır. Biz NeOldu yazarları olarak izlediğimizde oldukça keyif aldık ve bir hayli şaşırdık diyebilirim.

10 Bin Adım IMDb puanı


10 Bin Adım Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Bu tarz yürümeli konuşmalı filmlerde dizilerde olan en önemli şey tahmin edeceğiniz üzere senaryodur. Fakat ilk iki bölüm için diyaloglar çok başarılı gelmedi bana maalesef. Oyuncuların anlık tepkileri hariç komedi unsuruna da rastlayamadım. Dizi sanki sağlık bakanlığı destekli 10 bin adım atma üzerine yapılmış kamu spotu dizisi gibi şimdilik.


👤 İlk iki bölümü itibariyle, gayet hoş bir dizi olmuş. Hafif, fresh, akıcı, kısa kısa. Metroda, otobüste filan göz atıp, yolculuğunun sıkıcılığını giderebileceğin türde bir şey. Ama galiba Gain'in bütün yapımları bu minvalde zaten, kısa kısa, hap niteliğinde olacak. Dizi bana, on dakikalık süresi ve dinamik haliyle, yabancı yapımların o cheesy tadını verdi. Bir nevi 'yol dizisi' Çünkü adından anlaşıldığı üzere, hep dışarıda yürürken ve o esnada olan durumlarla ilgili olacak... Engin Günaydın'ın senaristliğini biliyordum ama, Devin Özgün Çınar'ın bu tarafından hiç haberim yoktu.


👤 Gain’de başlayan, 10 dakikalık bölümlere sahip mini dizi. İlk bölümde Devin öÖgür Çınar’ın oyunculuğu Engin Günaydın’ın yanında çok göze batıyor. Kendisini beğenerek izleyen birisi olmama rağmen rahatsız etti. Gel gör ki 2. bölümde toplamışlar, aralarında bir uyum da oluşmuş belli ki, daha iyi göründüler. Ayrıca ilk bölümde ferit aktuğ da çok güzel renk katmış. İlk 2 bölümünü beğendim. sevimli olmuş. kısa olması da, çağımızın zorunluluğu artık bir yerde, çok yerinde bir tercih olmuş. devamı gelse izlerim sanırım, merak ettirdi.


👤 Baya baya olmuş bir dizi. Yormayan ve sıkmayan, güldürmek için kasmayan çerezlik sakin bir iş olmuş ki bunun televizyonda ya da diğer platformlarda bir alternatifi yok. İki bölümü de izlerken çok zevk aldım. Devin Özgür Çınar çok beğendiğim bir oyuncuydu zaten kendisini böyle bir projeyle görmek çok hoşuma gitti. Umarım uzun soluklu bir proje olur.


👤 İlk 2 bölümü keyifle izledim. Konsept bence süper olmuş. Engin Günaydın yeter zaten. Dizinin tek sıkıntısı Devin Özgür Çınar'ın kendisini rolüne tam verememiş olması gibi geldi bana. Engin Günaydın'ın enerjisine tam uyamamış. Zamanla role ısınır umarım. Aslında Demet Evgar Bir Kadın Bir Erkek'teki performansıyla bu role de süper uyardı.


👤 Devin Özgün Çınar İkinci Bahar’dan bu yana en çok sempati duyduğum Türk kadın oyuncu. Engin Günaydın ile üniversite zamanı ev arkadaşı olduğunu ve bir gün mutlaka aynı projede yer alacaklarını tahmin ediyordum. Konuk oyuncu olarak Binnur Kaya ve İlker Aksum’u da görsek çok tatlı olur. Dizi her yönden çok keyifli bu arada izleyin izlettirin.


👤 Dizi izlemeye ayıracak vakti bulamayıp 10 dakikada yüzünde şöyle bir tebessüme sebep olacak, kısa surede kendini biraz da olsa iyi hissettirecek bir şeye bazen o kadar ihtiyaç duyuluyor ki... resmen ihtiyacım olan şey böyle mini mini bir diziymiş. Ben bayıldım. Yaklaşık 10 dakikada verilmesi gereken mesaj veriliyor, samimiyet desen bütün oyuncularda fazlasıyla var. Diğer bölümlerini de merakla bekliyorum. Güzel iş!


👤  Yine abartı, yine inanılmaz bir abartı... kötü mü? Değil. İlk iki bölümü umut vaad eden ancak 3. ve 4. bölümüyle ülkenin belirli bir kesminin basma-kalıp ilişki sorunlarını anlatan bir hikaye... elde ne var? Engin Günaydın. Olmasa bu kadar sever miydiniz? Koca bir hayır. "yaaa uzun zamandır izlediğim en iyi şey!" filan yazanları anlamıyorum. Yahu bu yapılanın ağa babasını Skam yıllar evvel yaptı. Ha siz gençlik dizisi diye şimdi onu aşağılarsınız da kadın-erkek ilişkilerini o 17'lik çocuklar çok daha iyi anlatmıştı.


10 Bin Adım Oyuncuları ve Başrolü Hakkında Bilgi

Engin Günaydın – Memet

Kendisi Türk komedyen, tiyatro ve sinema oyuncusu, Bir Demet Tiyatro ile kariyerine başlayan 48 yaşındaki usta oyuncu Aşkım Aşkım ve Avrupa Yakasında oynadığı roller ile kendini tanıtmayı başardı. Vavien filmi ile zirveye oynayan Engin Günaydın şimdiye kadar 15’ten fazla yapımda rol aldı.

10 Bin Adım Engin Günaydın


Devin Özgün Çınar – Ezgi

47 yaşındaki güzel oyuncu Engin Günaydın ile üniversite arkadaşı, Geriye Kalan, Guruldayan Kalpler filmlerinde rol alan Devin Özgün Çınar, İkinci Bahar yapımında ününe ün kattı. Şu ana kadar 5’ten fazla yapımda rol aldı.

10 Bin Adım Devin Özgün Çınar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.