Gabriel Torje Kimdir

Tam adı Gabriel Andrei Torje olan, 22 Kasım 1989’da Romanya’nın Timişoara kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Romanya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Gabriel Torje Kimdir

Gabriel Torje Biyografisi

Gabriel Torje’nin Kulüp Kariyeri

Gabriel Torje, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımlarından olan Politehnica Timișoara’da başladı. 2005 yılında ise CFR Timişoara’ya geçiş yaptı ve profesyonel kariyerine başladı. Bir sezon forma giydiği takımda 28 maça çıkıp 1 gol attı. 2006 yılında ise Politehnica Timişoara’ya transfer oldu ve burada iki sezon forma giydi. 37 maçta takımı ile sahada yer alırken 2 gol attı. 2008 yılında Dinamo Bükreş takımına transfer oldu. 3 sezon forma giydi.  Kariyeri boyunca 108 maça çıkıp 17 gol attı. Burada gösterdiği performans ile kariyerinde zirve yaptı ve Avrupa kulüplerinin dikkatini üzerine çekti.

2011 yılında İtalya’ya yönünü çeviren Rumen topçu Udinese ile anlaştı. Bir sene forma giydiği takımda 21 maça çıkıp 2 gol attı. Sonraki yıllarda ise sırasıyla Granada, Espanyol ve Konyaspor’a kiralık olarak gönderildi. 2014-2015 sezonunda Konyaspor ile 26 maça çıkıp 5 gol attı. Sezon sonunda ise Udinese’ye geri döndü.

gabriel torje konyaspor

Gabriel Torje’nin Milli Takım Kariyeri

Gabriel Torje, kariyerinde milli formayı ilk olarak 2006 yılında Romanya U-17 takımında giydi. Burada kendisine 5 maçta forma şansı yakalarken, aynı yıl içerisinde Romanya U-21 takımına davet edildi. 24 maçta 9 gol atma başarısı gösterdi. 2010 yılında ise ilk kez Romanya A Milli Takımı’na davet edildi. Kariyeri boyuna 41 kez A milli formayı giydi. 2012 Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Kupası Elemeleri’nde takımla beraber mücadele verdi.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.