Fulya Zenginer Kimdir

Benim İçin Üzülme isimli dizide canlandırdığı Buke karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Fulya Zenginer, 21 Temmuz 1989’da İstanbul’da dünyaya geldi.
Fulya Zenginer Kimdir

Fulya Zenginer Biyografisi

Haliç Üniversitesi’nde halkla ilişkiler üzerine eğitim aldı. Kamera karşına ilk kez Doktorlar isimli dizide ufak bir rol alarak geçti. Daha sonra ise Küçük Kadınlar isimli dizide canlandırdığı Yeliz karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. Dizide anne ve babası ölen 5 kız kardeşin verdiği hayat mücadelesi anlatıldı. Dizinin başrollerinde ise Ekin Türkmen, Hande Soral, Fulya Zenginer ve Elit İşcan rol aldı.

Daha sonra ise Tövbeler Tövbesi isimli dizide Fidan karakterini canlandırdı. Dizi çocukluk aşkı Fidan ile zengin kızı Pelin arasında kalan Mahir’in yaşadıklarını anlatıyor. Küçük bir mahallede yaşayan Mahir, işinden kovulduğu gün genç bir kızı intihar ederken görür ve kurtarır. Pelin isimli genç kız o günden sonra Mahir’in peşini bırakmaz. Dizinin başrollerinde Cemal Toktaş, Fulya Zenginer ve Tuba Ünsal yer aldı. 2012’de ise Benim İçin Üzülme isimli dizide Buke karakterini canlandırdı. Dizi çok farklı coğrafya ve kültürlerde yaşayan Niyazi ve Buke’nin yaşadığı aşkı ve dramı anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Tansel Öngel, Fulya Zenginer, Öykü Çelik ve Çağlar Ertuğrul yer aldı.

2012’de ise El-Cin isimli filmde rol aldı. Film kendilerinin bir anda tuhaf ve korkunç olayların içinde bulan bir grup üniverite öğrencisinin yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Fulya Zenginer, Serdal Genç, Oğuzhan Yıldız ve Hande Kaptan yer aldı. Daha sonra ise Sağ Salim isimli filmde Nihal karakterini canlandırdı. Film kamyonet şoförlüğü yapam Salim’in yaşadığı komik olayları anlatıyor. Filmin başrollerinde  Burçin Bildik, Fulya Zenginer ve Alper Saldıran yer aldı. 2015’te ise Fabrika Kızı isimli dizide Aylin karakterini canlandırdı. Dizi bir anda hayatı değişen Aylin’in yaşadığı iniş ve çıkışları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Fulya Zenginer ve İsmail Demirci yer aldı.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler:

  • 2006 – 2008-Doktorlar
  • 2006-İki Aile
  • 2008 – 2010-Küçük Kadınlar
  • 2011-Tövbeler Tövbesi
  • 2012-Sağ Salim 
  • 2012-2014Benim İçin Üzülme
  • 2013-El Cin
  • 2015-2016-Fabrika Kızı 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.