Fukuoka'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Fukuoka Japonya'nın en önemli kentlerinden biridir. Ekonomik, sosyal, kültürel açıdan değerli olan şehir tarihi ve turistik yerleriyle de ünlüdür. Fukuoka'nın gezip görmeniz gereken yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Fukuoka'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Japonya'da Kyushu Adası olarak bilinen bölgede bulunan Fukuoka ülkenin en büyük şehirlerinden biridir. Yaklaşık 1,5 milyon nüfusun yaşadığı kentin yüzölçümü 340 kilometrekare civarındadır. 7 ilçesi bulunan Fukuoka ticari, kültürel, sosyal, turistik ve tarihi açısından ülkenin en değerli merkezlerinden biridir. Fukuoka gezisinde kentin gezilecek görülecek turistik yerlerini sizler için araştrıdık.

Ohori Park

ohori-park-001.jpg

'Japonya Doğal Güzellikleri' listesinde yer alan mükemmel bir parktır. 'Ohori' Japoncada 'büyük hendek' anlamına gelmektedir. Parkın adı da kentin eski lordu Kuroda Nagamasa'nın yaptırdığı Fukuoka Kalesi'nin giriş kısmına açtırdığı hendekten gelir. Parkın yanında akan Hii (Tajima) Nehri ıslah edilerek oluşturulan Ohori Park Japonya'nın en mükemmel su parklarından biridir. 1929 yılında açılan park, bölge halkının yürüyüş, dinlenme ve jogging faaliyetleri için en ideal mekanlardan biridir. Kentin en işlek bölgelerinden birinde Fukuoka Sanat Müzesi ve Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğu yakınında yer almaktadır. Her yıl Ağustos aylarında havai fişeklerine sahne olan Ohori Park'ı Fukuoka gezi rehberinize eklemeyi unutmayın.


Kushida-jinja

kushida-jinja-001.jpg

Kentin Hakata-ku bölgesinde yer alan eski bir Şinto tapınağıdır. Japonya ve Japon halkının yaratıcısı olduğuna inanılan Amaterasu ve onun erkek kardeşi Susanoo'ya ithaf edilen kutsal mekan, MS 757 yılında inşa edilmiştir. Fukuoka'da gerçekleştirilen en önemli kutsal etkinliklerden biri olan Yamakasa Festivali'ne ev sahipliği yapan Kushida-jinja Tapınağı hemen hemen her gün kalabalıktır. Fukuoka'nın tarihi yerlerinden biri olan eski tapınağı kesinlikle keşfetmelisiniz.


Fukuoka Kalesi

fukuoka-kalesi-001.jpg

Kentte bulunan harika bir Japon savunma kalesidir. Ayrıca Maizuru Kalesi veya Seki Kalesi isimleriyle de anılmaktadır. Edo döneminde tamamlanan yapı Japonlar için bölgedeki en muazzam şaheserlerden biridir. Fukuoka kent merkezinde Naka Nehri'nin karşısında yer alan kalenin kapıları ve Yagura yıllarından olarak bilinen zırhlı kuleleri Japon hükümeti tarafından tarihi eser kapsamında tasdiklenmiştir. 1601 ve 1607 yılları arasında inşa edilen savunma kalesi 47 bin metrekarelik alanı kapsamaktadır. Birkaç kez şekil değiştirse de özgün konumuna 1983'te tekrardan kavuşturulan kale Fukuoka'da gezilecek yerlerden biridir.


Fukuoka Kulesi

fukuoka-kulesi-001.jpg

Kentin Momochihama alanında bulunan 234 metre yüksekliğindeki dev kuledir. Bu rakam kuleyi Japonya'nın en yüksek sahil kulesi yapmaktadır. 1989'da tamamlanan kulenin ağırlığı 28,5 tondur. 3 adet gözlem güvertesi bulunan yapı Fukuoka'nın ikonik yapısı haline gelmiştir. Ayna kaplamaları nedeniyle sık sık 'Ayna Yelken' adıyla da anılmaktadır. Yapı Fukuoka'nın turistik yerlerindendir.


Hakata Liman Kulesi

hakata-liman-kulesi-.jpg

Bu yapı ülkenin en meşhur yapıları arasında bulunan Tokyo, Nagoya, Beppu, Sapporo ve Osaka Kulelerini tasarlayan mimar Tachu Naito tarafından dizayn edilmiştir. 103 metre yüksekliğindeki kule Fukuoka'nın görülecek yerlerindendir. 1964 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Fukuoka'nın Hakata-ku bölgesinde yer alan yapı bir gözlem güvertesidir. Bu kuleye asansör yardımıyla çıkarak kentin panoramik manzarasını doyasıya izleyebilirsiniz. 


Kanzeon-ji

kanzeon-ji.jpg

Dazaifu bölgesinde yer alan tarihi tapınak 7. yüzyılda oluştuurlmuş bir Budist tapınağıdır. Bir zamanlar eyaletin en önemli tapınağı olan Kanzeon-ji Tapınağı'nın çanı ülkedeki en eski ulusal hazinelerden biri olarak kaydolunmuştur. Ayrıca 1996 yılında Japon Çevre Bakanlığınca ülkenin en önemli 100 tarihi değeri arasında gösterilmiştir. İmparator Tenji tarafından annesi İmparatoriçe Saimei onuruna inşa ettirilen ibadethane doğal afet, savaş gibi hadiselerde hasar görmüştür. Fukuoka'nın tarihi yerlerinden biri olan tapınak 1688 ve 1703 yılları arasında yeniden oluşturularak 1970 yılında 'Tarihi Site' ilan edilmiştir.


Kyushu Ulusal Müzesi

kyushu-ulusal-muzesi.jpg

2005 yılında hizmete açılan müze Kyushu tarihi ile ilgili eserler ve Japonların özellikle seramik sanatının önemli koleksiyonlarına ev sahipliği yapmaktadır. Daimi ve geçici sergilerin sunulduğu kurum Meiji döneminde komşu Çin ve Kore ile yaşanan kültürel etkileşimleri içeren eserler de içermektedir. Müze binası mimar Kiyonori Kikutake tarafından tasarlanan 36 metre yüksekliğinde genel olarak camdan oluşturulmuş bir yapıdır. Son teknolojik sistemlerle hizmet veren kurum mutlaka ziyaret edlmelidir.


Fukuoka Sanat Müzesi

fukuoka-sanat-muzesi.jpg

1979'da açılan kurum Japonya'nın en değerli sanat müzelerinden biridir. Asya sanatının kayda değer koleksiyonlarına ev sahipliği yapan müze farklı geçici sergiler de içermektedir. 2010 yılında Yahudi asıllı ünlü Fransız Ressam Marc Chagall'ın çalışmalarının sunulduğu sana müzesi ziyaretçi potansiyelini daha da artırdı. Dünyaca ünlü İspanyol ressam Salvador Dali'nin 'The Madonna of Port Lligat' adlı eserine de ev sahipliği yapan kurum Fukuoka seyahatinizin ilk gezi noktalarından biri olabilir.


Komyozen-ji Tapınağı

komyozen-ji-tapinagi.jpg

Şehrin Dazaifu bölgesinde bulunan tarihi bir Zen tapınağıdır. Tetsugyu Enshin ve Tofuku-ji Rinzai Okulu tarafından 1273 yılında inşa edilen tapınak Dazaifu Tenmangu Türbesi ve Dazaifu Tenmangu İstasyonu arasında yer almaktadır. Tapınağın zeminindeki yosun ve beyaz kum okyanusu temsil ettiği için 'yosun tapınak', 'okyanusta bir damla' gibi tabirlerle de anılıyor. Orman gülleri ve yemyeşil ağaçlardan oluşan bahçenin içinde harika bir görsellik oluşturan tapınak Fukuoka'nın turistik yerlerindendir.


Uminonakamichi Deniz Dünyası

uminonakamichi-deniz-dunyasi.jpg

Fukuoka'nın Higashi-ku bölgesinde hizmet veren kamuya ait bir akvaryumdur. 70 su tankından oluşan akvaryum, 48 bin metrekarelik alanı kapsamaktadır. Yaklaşık 20 bin deniz canlısına ev sahipliği yapan kurum yunus ve deniz aslanı şovlarının gerçekleştirildiği önemli noktalardan biridir. 20 türden tam 120 köpekbalığının bulunduğu akvaryumda su samuru, fok gibi sevimli hayvanlar da bulunuyor. Gösteriler ise 1,465 izleyici kapasiteli bir salonda gerçekleştiriliyor.


JAPONYA GEZİ REHBERİ

Japonya Gezilecek Yerler

Osaka Gezilecek Yerler

Nagoya Gezilecek Noktalar

Aomori Gezi Rehberi

Gifu Gezilecek Yerler

Tokyo Gezilecek Yerler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.