Fuat Oktay Kimdir? Fuat Oktay Nereli ve Biyografisi

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak görev yapan Fuat Oktay, Türkiye'de merak edilen isimler arasında yer alıyor. Fuat Oktay Kimdir? ve Fuat Oktay Nereli? gibi soruların yanıtı.
Fuat Oktay Kimdir? Fuat Oktay Nereli ve Biyografisi

2018 yılından beri Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak çalışan Fuat Oktay, yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. Bu yazımızda ise Fuat Okyay'ın biyografisini sizin için hazırladık. İşte Fuat Okyay Kimdir? ve Fuat Oktay Biyografisi. 


Fuat Oktay Kimdir?

Fuat Oktay Kimdir

1964 yılında Yozgat’ta dünyaya gelen Fuat Oktay, lise eğitimi sonrası 1985’te Çukurova Üniversitesini kazandı. Burada İşletme Bölümünü başarıyla tamamladıktan sonra mezun olduğu okulda araştırma görevlisi olarak çalıştı. Bir süre sonra Amerika’ya giderek Wayne State Üniversitesi’nde imalat mühendisliği ve işletme alanlarında yüksek lisans eğitimi aldı.

Yine aynı yerde endüstri mühendisliği bölümünde doktorasını tamamladı. Buna ek olarak havacılık ve otomotiv endüstrisi alanında uzmanlık unvanına sahiptir. Ardından Türkiye’ye geri dönerek Beykent Üniversitesi’nde işletme bölüm başkanlığı ve dekan yardımcılığı görevini üstlendi.

2008 ve 2012 yılları içerisinde Türk Hava Yolları’nda birçok farklı alanda Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2012-2016 yılları arasında ise T.C Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevini yürüttü. 19 Haziran 2016’dan 9 Temmuz 2018 tarihine kadar Başbakanlık Müsteşarlığı yaptı.


Fuat Oktay Nereli?

Fuat Oktay Nereli

1964’te Yozgat’da doğan Fuat Oktay, aslen Çekerek ilçesindendir. Eşi ve 3 çocuğu bulunan Fuat Oktay, 57 yaşında olup İngilizce dilini bilmektedir. 10 Temmuz 2018 tarihinden beri Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak çalışmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.