Frisco'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Teksas Eyaleti'nin Frisco şehri 120 bin nüfuslu tarihi, turistik ve kültürel açıdan önemli merkezlerinden biridir. Frisco'nun gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Frisco'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Dr. Bepper Ballpark

2002 ve 2003 yılları arasında inşa edilen spor kompleksi tam 10,316 kişi kapasitelidir. Frisco beyzbol ve basketbol takımlarının müsabakalarını oynadığı saha düğün, kilise hizmetleri ve konserler gibi birçok organizasyona da ev sahipliği yapmaktadır. Eşsiz tasarımıyla ödüller alan Dr. Bepper Ballpark kentin takımlarının heyecan dolu maçlarında tıklım tıklım dolmaktadır. Frisco seyahatinizde Dr. Bepper Ballpark'ta gerçekleşen bir müsabaya tanık olma deneyimini yaşamalısınız.

dr.-bepper-ballpark.jpg

 

Frisco Tarihi Parkı ve Müzesi

frisco-tarihi-parki-ve-muzesi.jpg

Frisco tarihine ışık tutan ve kentin canlı yaşamı hakkında önemli malumatlara ulaşabileceğiniz değerli bir kurumdur. Açık hava müzesi tarzında hizmet veren mekan birçok tarihi eserin yanı sıra fotoğraflara, 3 boyutlu ve renkli hayvan heykellerine yer vermektedir. Özellikle 6-12 yaş grubu çocuklarının yoğun ilgi gösterdiği Frisco Tarihi Parkı ve Müzesi Frisco gezi rehberinizde muhakkak yer almalıdır.

 

Stonebriar Center

stonebriar-center.jpg

Kentin en önemli alış-veriş merkezlerinden biridir. 151 bin metrekarelik geniş bir sahayı kapsayan Stonebriar Center, tam 165 dükkana sahiptir. 2000 yılında açılan kapsamlı alış-veriş merkezi giyim, restoran, eğlence dükkanları ile doludur. Kentin meşhur lezzetlerinin sunulduğu popüler restoranlarını da barındıran merkez, yıl içerisinde yüz binlerce insanın giriş-çıkış yaptığı önemli bir ticari kurumdur. Mekan Frisco'nun turistik yerlerinden biri konumundadır. 

 

Frisco Kent Meydanı

frisco-kent-meydani.jpg

Burası kentin nabzının attığı yer olarak bilinir. Şehrin prestijli kurumları, restoran, kafe, otel gibi işletmelerinin yoğunlukta olduğu meydan günün her saati doludur. Meydanın çeşitli yerlerinde heykeller, havuzlar ve peyzajlı alanlar bulunmaktadır. Meydanda eski yapılar da bulunmaktadır ve burası noel, bağımsızlık günü gibi özel anlarda çeşitli aktivitelere sahne olmaktadır. Frisco'nun tarihi yerlerini de barındıran kent meydanı ve etrafı keşfedilmesi gereken alanlardandır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.