Freiburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Freiburg Almanya'nın önemli tarihi ve turistik kentlerinden biridir. Yaklaşık 230 bin nüfusun yaşadığı Freiburg'un gezilip görülmesi gereken yerlerini yazımızda okuyabilirsiniz.
Freiburg'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Freiburg Katedrali

1330 yılında yapımı tamamlanan katedral ülkenin en değerli sembolüdür. Katedralin yapımında Gotik ve Romanesk tarzlar uygulanmıştır. Kilisenin kulesi tam 116 metre yüksekliğindedir ve aynı zamanda Almanya’nın tek Gotik kulesidir. Kulede tam 16 çan bulunmaktadır. 1827 yılında Freiburg Minster adıyla bir Katolik başpiskoposluğu haline getirilerek gerçek bir katedral oldu.

freiburg-katedrali.jpg


Freiburg Botanik Bahçesi

freiburg-botanik-bahcesi.jpg

1620 yılında Freiburg Üniversitesi tarafından kurulmuştur. Ülkenin en köklü botanik bahçelerinden biri olarak ün kazanmıştır. Önceleri üniversitenin tıp fakültesine bağlıyken ilerleyen zamanlarda biyoloji fakültesinin gözetimine girmiştir. Yaşanan savaşlardan olumsuz etkilenen bahçe kısa sürede eski simasını kazanmış ve gelişimini sürdürmüştür. Şu anda Freiburg’un en değerli yeşil alanlarından biri konumundaki botanik bahçede yüzlerce bitki türü (tropik bitkiler, kaktüsler, fundalıklar, eğrelti otlar vs.) bulunmaktadır.


Alman Saat Müzesi

alman-saat-muzesi-001.jpg

Kalıcı ve geçici koleksiyonlara sahip saat müzesi tarihi optik meraklılarının bir numaralı adresidir. 18. yüzyıl guguklu saatlerinin de en güzel prototiplerine burada rastlamanız mümkündür. Koleksiyon yaklaşık 8 bin saatten ibaret iken bunlardan yalnızca 1.300’ü sergilenmektedir. İstenilen ebatta ve şekilde saatleri burada görebileceğinizden emin olabilirsiniz. Her yıl on binlerce turist çeken saat müzesini sizler de mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Münsterplatz

munsterplatz.jpg

Klasik Alman meydanlarından biridir. Etrafında birçok tarihi yapı bulunan meydan şehrin en hareketli bölgesi konumundadır. Özellikle hafta sonları dolup taşan meydanda şehrin katedrali, belediye binası ve lüks alışveriş merkezleri, kafe ve restoranları bulunmaktadır. Birçok savaşa tanıklık eden alan Freiburg’un kalbinin attığı sempatik bir mekandır.


Augustiner Müzesi

augustiner-muzesi.jpg

Freiburg’un en değerli görsel sanat eserlerinin ve heykellerinin sergilendiği müze, 19. yüzyılın sonlarında faaliyete başlamıştır. Elder, Anselm, Feuerbach, Hans Baldung Grien, Matthias Grünewald gibi birçok ünlü ismin eserlerini içermektedir. Bunun yanı sıra müzede dekoratif sanat eserleri, sikkeler, saat koleksiyonları ve 14. Yüzyıldan kalma tarihi bir de halı sergilenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.