FOX Yapımı Devs Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

FX yani FOXLIFE adlı platformda yayınlanan ve bir mini seri olan dram, bilim kurgu dizisi Devs hakkında araştırma yaparak bu yazımızda listeledik.
FOX Yapımı Devs Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

FX yapımı Devs Dizisi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

FX’in yapımını üstlendiği mini seri Devs dizisi Ex Machina ve 28 Gün Sonra adlı yapımlarında görev alan Alex Garland tarafından yaratıldı. Bizde NeOldu.com okurları için içerik haline getirip dizinin oyuncu kadrosu, yapımcıları, izleyici yorumlarını ve konusunu araştırdık. İşte detaylar.


1. 5 Mart 2020 tarihinde yayınlanan Devs 1 sezon ve 8 bölümden oluşuyor. Her bölümü ortalama 51 dakika. Bilim kurgu yapımlarına garip bir yenilik getirmiş olan diziyi izlerken sıkılmayacaksınız.

Devs


2. Rotten Tomatoes TV’nin orijinal kanalından yayınladığı Devs’in fragmanı net tarih olarak 9 Ocak 2020’de izleyici ile buluşurken bu fragman 299.865 görüntülenme aldı. Fragman yorumlarının çoğu oldukça olumluydu.

Devs1


3. Dizinin yapımında Amerikalı film yapımcısı Tony Ödülü’ne sahip olan ve kendini Lady Bird ve 90’ların ortası yapımlarında tanıtmış olan Eli Bush, 20’den fazla yapımda bulunan ve DNA Films bünyesinde çalışan Andrew Macdonald ve Facebook’un kuruluş hikayesinin anlatıldığı The Social Network filminde görev yapan tecrübeli prodüktör Scott Rudin yer alırken Yönetmen koltuğunda ise Alex Garland oturuyor.

Devs2


4. Bu mini seri dram dizisinin oyuncu kadrosu ise şu şekilde; Sonoya Mizuno (Lily Chan), Nick Offerman (Forest), Jin Ha (Jamie), Cailee Spaeny (Lyndon), Stephen McKinley Henderson (Stewart), Alison Pill (Katie), Amaya Mizuno-Andre (Amaya), Zach Grenier (Kenton), Jefferson Hall (Pete).

Devs3


5. Sergei adlı karakterin teknoloji şirketi içindeki Devs bölümünde işe başladıktan bir süre sonra ortadan kaybolmasıyla başlayan olaylar silsilesini ekranlara yansıtan yapımcılar eleştirilere bakılacak olursa başarılı olmuş görünüyorlar.

Devs4


6. Şirket CEO’su Forest Sergei adlı karaktere Devs adlı gizli bölümde iş teklif eder. Sergei bölümün vakumla kapatılmış bir yerine gönderilir. Sorduğu sorularla CEO’yu terleten karakter dikkatleri üzerine çeker. İşinin başındayken bulunduğu yerdde diğerlerinden farklı bir kod gören Sergei bu kodu not alır. CEO Forest ilerleyen zamanlarda Sergei’yi kodu çalmakla suçlar ve garip olaylar ordan sonra başlar.

Devs5


7. FX’in mini yapımı olan Devs Dizisi IMDB’de ise kendini göstermeyi başardı. 23.393 kişinin verdiği oy ile 7,7 puan alan dizi olumlu yorum yağmuruna tutuldu.

Devss


FX Yapımı Devs Dizisi Hakkında İzleyici Yorumları:

👤 Alex Garland'ın DEVS'inin neyle ilgili olduğunu anlatmak onu bozmak olur, bu da onu satması veya reklamı yapması kolay olmayan bir dizi yapar. Ve gerçekten, IMDb'deki oylamalara ve incelemelere bakılırsa, henüz kitlesini tam olarak bulamayan bir yapım olma özelliğini taşıyor - ve bu, arkadaşlarım, utanç verici. Bu gösteri veya daha doğrusu bu mini dizi (8 bölümden oluşan) mükemmel yapım.


👤 İnsanlar bunun kasvetli ve depresif bir slogan olduğunu düşündükleri için belirli incelemelere kapılmaları üzücü oldu. Yine de doğru olan şu ki, bu gösterinin etrafında inşa edildiği ana temaları ve fikirleri büyüleyici bulmazsanız, bundan hoşlanmama şansınız var (yine: gösterinin ne hakkında olduğunu öğrenmek eğlencenin bir parçası, bu yüzden vermeyeceğim). Ancak DEVS'in en tatmin edici heyecanı, sunulan konseptlerde daha çok, muhteşem aksiyon sahnelerinde veya özel efektlerde daha az yatsa da, yapısı hala şiddetli bir gizem geriliminin yapısı olması ve üretim değerlerinin harika olmasıdır.


👤 Kuşkusuz, ben bir bilim kurgu ineğiyim - ve yazar / yönetmen Alex Garland'ın bu konudaki önceki çalışmalarının tümünü seven biriyim - ama endişelendiğim kadarıyla, SUNSHINE, EX MACHINA veya ANNIHILATION gibi filmlerin arkasındaki yaratıcı zihin, Bir kez daha izleyiciyi büyüleyici fikirler ve felsefi sorularla karşı karşıya getiren güzel ve ilgi çekici bir bilim kurgu parçası hazırladı. DEVS, kitlesini bulmak için biraz daha zamana ihtiyaç duyabilir, ancak bu mini dizi göz ardı edilemeyecek kadar iyi. Uzun sürmeyecek eminim.


👤 Bunu yazdığım sırada, bir avuç kötü yorum görünce şaşırdım ve anlam veremiyorum ama aynı diziyimi izledik? Sanırım Devs hızla en sevdiğim dizi haline geliyor ve daha yeni başladı. Alex Garland'ın yazısı ve yönetmenliği yerinde. Sinematografi muhteşemdi, her kare bir resimdi. Oyuncu seçimi yerinde ve oyuncular rollerine inandırıcı. Onu daha dramatik bir rolde gördüğümüz için Nick Offerman'ın performansını seviyoruz. 


👤 Hikayenin insani tarafının da çok iyi olduğunu düşündüm. Karakterizasyon çok iyiydi ve tüm karakterler herhangi bir kurgudaki çoğu zaman olduğu gibi olay örgüsüne dayalı kararlar yerine makul, insan tipi kararlar aldılar. Determinizm ve özgür irade araştırıldı. Mesih temalarını da sevdim. Zaman zaman yavaş ve hantal olduğunu inkar etmek mümkün değil, ancak sanatsal fotoğrafçılığın ve unutulmaz ses tasarımının beni taşıyacak kadar fazlası olduğunu gördüm. 


👤 Harika bir fragman, sakat bir filmi maskeleyebilir gibi, bu gösterinin ilk yarım saati güzel bir atmosfere karşı ilgi çekici bir kurgu yerleştiriyor - ve sonra olay örgüsü devam ediyor ve her şey b*ka sarıyor. Onlara vermeye çalıştıkları duygusal rezonansı kazanmamış sahneleri yiyip bitiren düzensiz oyunculuk, aşırı rahatsız edici müzik. Ve yavaş hareket. Ughhhh. Durdur!!! Bu büyük bilim adamı hayranı iki bölümden sonra b*ku çıktı.


👤 Açıkça bir başarı olan her şeyi izledim. Akıllıca olay örgüsü satırları, indirimli dini felsefe ve başrol oyuncusu gibi basitçe iğrenç olan karakterlerden başlayan ve Alison Pill'in karakteri (PICARD'dan daha sinir bozucu olabileceğini düşünen) gibi sinir bozucu olana ulaşan karakterlerle dolu. tüm dizi dev bir başarısızlıktır. Bıkkın dizi avcılarının, üretimdeki yüksek standartlar ve sürekli iddialı diyaloglar ve olay örgüsü çizgileri nedeniyle bunun mükemmel olduğuna karar verdiğini hayal ediyorum, ancak benim için bu, son dizilerden zar zor tolere ettiğim her şeyi temsil ediyor.


👤 Garlands çalışmalarının büyük bir hayranıyım ama bu dizi bunu benim için gerçekten kötü bir hale getiriyor. Gösteri umut verici bir şekilde başlıyor, ancak gösterinin kendisi için yarattığı imkansız felsefi engelleri çözmenin, gösteriyi değerlendirdiğim ölçü haline geldiği bir yerde sona eriyor. Oyunculuk anemiktir, diyalog tür parodisine sınırlıdır, ve gösterinin determinizmi işleme biçimi beni olanlara kayıtsız bırakır yani bir bağ kuramam. İlginç olan şey ise muhteşem olan fotoğraf ve set tasarımı, boş bir kutu için süslü bir ambalaj haline geliyor.


FX Yapımı Devs Dizisinin Oyuncuları ve Başrolü

Sonoya Mizuno – Lily Chan

Ex Machina ve Devs yapımlarıyla tanınan 34 yaşındaki güzel oyuncu aynı zamanda Crazy Rich Asians’taki göreviyle ün kazanmıştır.

Sonoya Mizuno


Nick Offerman – Forest

50 yaşındaki tecrübeli aktör ve aynı zamanda yazar olan Nick Offerman kendini yazdığı kitaplar ve Parks and Recreation’daki rolleri ile tanıttı.

Nick Offerman


Jin Ha – Jamie

Amerika kökenli aktör olan Jin Ha Jesus Christ Superstar Live in Concert, Devs, Love Life, Hot Air ve Pregnant yapımlarında aldığı rollerle ün kazandı ve kariyerine hala devam ediyor.

Jin Ha


Çıkış Tarihi: 5 Mart 2020 – 16 Nisan 2020

Kategori: Dram – Gerilim - Bilim Kurgu – Gizem  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.