Fox Tv Kimin? Sahibi Ne Kadar Kazanıyor?

Fox Tv'nin sahibi kimdir, nereli, kaç yaşında, yöneticileri kimler, nerede yayın yapıyor, ne zaman kuruldu? Fox Tv hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları içeriğimizde;
Fox Tv Kimin? Sahibi Ne Kadar Kazanıyor?

Fox Tv Sahibi, Patronu Kim?

New Corporation tarafından 9 Ekim 1986 yılında kurulan Fox Tv yayın hayatına 24 Şubat 2007 tarihinde başlamıştır. Rupert Murdoch'ın sahip olduğu Amerikan televizyon kanalı Fox Tv New York merkezlidir.  Türkiye'de ve bazı ülkelerde yayın yapan Fox Tv dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Walt Disney tarafından satın alınmıştır.

Fox Tv Kimin


Fox Tv Sahibi Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Keith Rupert Murdoch 11 Mart 1931 tarihinde dünyaya gelmiştir. 90 Yaşında olan Keith Rupert Murdoch News Corporation şirketinin medya yöneticisi ve hissedarıdır. Ülkesi Avusturalya'da dergiler, televizyonlar ve gazetelerle çalışma hayatına başlayan iş adamı şirketini Amerikan ve İngiliz medyasına doğru genişleterek dünyanın en zengin medya patronlarından birisi haline gelmiştir.

Fox Tv Kimin


Fox'un Türkiye'de Bulunan Kanalları

  • FOX TV Türkiye
  • FX Türkiye
  • Baby TV Türkiye
  • FOX Sports Türkiye
  • National Geographic Channel Türkiye
  • FOX Life Türkiye

Fox Tv Kimin


Fox Tv Amerika'nın mı, İsrail Kanalı mı?

Fox Tv Amerika'nın New York şehrinde faaliyet göstermektedir. İsrail ile bir alakası olmayan Fox Tv, Fox Entertainment Group'un sahip olduğu Amerikalı bir televizyon kanalıdır. Avusturalya kökenli Rupert Murdoch'un başında olduğu New Corporation şirketi tarafından 1996'da kurulmuştur.

Fox Tv Kimin


Fox Tv Yöneticileri

Fox Tv'nin yönetim kurulu başkanı Jan Köppen, üyeleri ise Gabriella Dore, Adam Charles Theiler, Jeffrey Edward Palker ve Engin Güner'dir. Fox Tv Türkiye'nin sahibi olan Türk vatandaşı Engin Üner Malatyalı bir iş adamıdır.

Fox Tv Kimin


Fox Tv Türkiye Ne Zaman Kuruldu, Sahibi Kimdir?

Fox Tv Türkiye'nin sahibi Engin Güner 3 Aralık 1942 tarihinde Malatya'da dünyaya gelmiştir. İstanbul'da okuyan Engin Güner ÖDTÜ İBBF'den mezun olmuş, daha sonra Milli Prodüktivite Merkezi'nde uzman olarak çalışmıştır. Fox Tv Türkiye'nin yönetim kurulu başkanı olmadan önce birçok işte çalışan Güner, 1991 genel seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçilmiştir. 2007 yılından günümüze kadar Fox Türkiye'nin Yönetim Kurulunun tek Türk vatandaşı üyesi Engin Güner'dir.

Fox Tv Kimin


Fox Türkiye Yayın Hayatına Ne Zaman Başladı?

New Corporation tarafından kurulan Fox Tv 2007 yılının Şubat ayında yayın hayatına başlamıştır. Türkiye'de de yayın yapan kanalın birçok programı ve dizisi vardır. Bir zamanlar Fatih Portakal'ın sunduğu Fox Ana Haber Bülteni gün içerisinde en çok izlenen programlar arasına birçok kez girmiştir. Fox, uluslararası bir televizyon kanalıdır. Birçok ülkede yayın yapan Fox'un sadece Türkiye'ye özel olarak yayın yaptığı şirketin adı ise Fox Türkiye'dir.

Fox Tv Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum