Fort Worth'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Yaklaşık 800 bin kişinin yaşadığı Fort Worth ABD Teksas Eyaleti'nin tarihi, turistik ve kültürel açıdan zengin merkezlerinden biridir. Fort Worth'un gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Fort Worth'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Amon Carter Amerikan Sanat Müzesi

1961 yılında açılan müze binası, ünlü mimar Philip Johnson tarafından dizayn edilmiştir. Erken ve orta 19. yüzyıla ait Alexander Calder, Thomas Cole, Stuart Davis, Charles Demuth, Thomas Eakins, Winslow Homer, Georgia O'Keeffe, John Singer Sargent ve gibi sanatçıların eserleri de dahil olmak üzere 20. yüzyıl Amerikan sanatı, Alfred Stieglitz'in eserleri de bu kurumda sergilenmektedir. Ayrıca müzenin içerisinde yaklaşık 150 bin ögeden oluşan kütüphane de hizmet vermektedir. Kente gelen sanat meraklılarının ilk ziyaret alanlarından biri olan Amon Carter Amerikan Sanat Müzesi, Fort Worth seyahatiniz için ideal mekanlardan biridir.

amon-carter-amerikan-sanat-muzesi.jpg

 

Billy Bob's Teksas

billy-bobs-teksas.jpg

ABD'nin en ünlü gece klüplerinden biri haline gelen Billy Bob's Teksas, dünyaca şöhret kazanmış bir mekandır. 12 bin metrekarelik dev bir alana kurulan eğlence mekanı, 1981 yılından beri hizmet vermektedir. Mekanın açılışına Gatlin Biraderler davet edilmiş ve gece klübü büyük sükse yapmıştır. Billy Bob's Teksas'ın açılışının ilk haftasında Waylon Jennings, Janie Fricke ve Willie Nelson gibi ünlüleri buraya getiren işletme yönetimi, kısa sürede mekanın Amerika Birleşik Devletleri'nin en meşhur mekanlarından biri olmasını sağladılar. Fort Worth gezi rehberinizde yer alması gereken turistik yerlerden biridir.

 

Fort Worth Bilim ve Tarih Müzesi

fort-worth-bilim-ve-tarih-muzesi.jpg

Kentin en hareketli noktalarından biri olan Gendy Caddesi üzerinde yer almaktadır. 1945'te öncelikle Fort Worth Çocuk Müzesi olarak hizmete başlamış ve daha sonra 1968 yılında bugünkü ismiyle faaliyetini sürdürmüştür. Müze, kalıcı bilim ve tarih sergileriyle her yıl yüz binlerce turisti mest etmektedir. 9 bölümden oluşan müzenin en fazla ilgi gören bölümleri Noble Planetarium, Çocuk Müzesi ve Sığır Yetiştiricileri müzesidir. Bölgenin köklü tarihine ve yüzlerce yıllık yaşam biçimlerini aydınlatan kurum, Fort Worth'ta gezilecek yerler arasındadır.

 

Fort Worth Botanik Bahçesi

fort-worth-botanik-bahcesi.jpg

Yaklaşık 110 dönümlük bir alanı kapsayan botanik bahçe, doğal ve egzotik 2500 civarında farklı türe ev sahipliği yapmaktadır. 1934 yılında kurulmuştur ve bu tarihle Fort Worth Botanik Bahçesi, Teksas'ın en eski botanik bahçesi unvanını elinde tutmaktadır. Sebze Bahçesi, Dört Mevsim Bahçesi, Parfüm Bahçesi gibi 10'ün üzerinde bölümü bulunan botanik bahçenin 'Japon Bahçesi' bölümü haricindeki tüm bölümlere giriş ücretsizdir. Yüzlerce farklı bitki türünü görmek ve farklı bir ambiyansla tanışmak istiyorsanız Fort Worth'un turistik yerlerini gezerken kentin botanik bahçesini es geçmeyin.

 

Aziz Patrick Katedrali

aziz-patrick-katedrali.jpg

Aziz Patrick Katedrali 1822-1901 yılları arasında yapımı tamamlanan bir Roma Katolik kilisesidir. 1892 yılından bu yana hizmet veren kilise 4 bin metrekarelik alana sahiptir. Manevi yapı mimar James J. Kane tarafından tasarlanmış olup Neo-Gotik mimari sitiliyle oluşturulmuştur. Fort Worth'un başpiskoposluk merkezi olarak faaliyet göstermektedir. 1985 yılından itibaren Ulusal Tarihi Yerler Listesi'ne kaydedilen kutsal yapı Fort Worth'un tarihi ve turistik yerlerindendir. Fort Worth seyahatinizde Aziz Patrick Katedrali'ni keşfetmelisiniz. 

 

Worth Gölü

worth-golu.jpg

Yaklaşık 14 kilometrekarelik bir alanda oluşmuş bir göldür. Deniz seviyesinden tam 181 metre yükseklikte bulunmaktadır. Trinity Nehri'ne akan Wort Gölü Eagle Dağ Gölü'nden beslenmektedir. Genel itibarıyla sığ bir göldür ve ortalama derinliği 1,83 metredir. Lake Worth kentin doğu sınırında yer aldığından ABD'nin birkaç büyük iline de sınırı vardır. Fort Worth Teksas Eyaleti'nde yer almasına rağmen Worth Gölü genel olarak Florida Eyaleti'ne yakındır ve bu eyalete bağlıdır. Fort Worth seyahatiniz yaz dönemine denk geldiyse her yıl yüz binlerce tatil, piknik ve manzara meraklısını ağırlayan Worth Gölü'nü kaçırmamalısınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.