Fort Lauderdale'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Florida Eyaleti şehirlerinden Fort Lauderdale yaklaşık 175 bin nüfuslu tarih, turistik ve kültürel açıdan değerli bir merkezdir. Fort Lauderdale'nin gezilecek görülecek yerlerini yazımızda bulabilirsiniz.
Fort Lauderdale'de Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Las Olas Bulvarı

Burası yalnızca Fort Lauderdale'nin değil tüm Florida Eyaleti'nin en popüler caddelerinden biri olarak meşhurlaşmıştır. Bulvarın doğu kısmında kanallar ve sahil evleri, iç içe mükemmel bir görüntü oluşturmaktadır. Ayrıca yaklaşık 1,6 km uzunluğundaki bulvarda tarihi streç, gece klüpleri, mağazalar, oteller, restoran ve kafeler bulunmaktadır. Fort Lauderdale'nin en turistik yerlerinden biri haline gelen Las Olas Bulvarı gün içerisinde hayli canlı bir mekandır. Kente gelen turistlerin de sık sık uğradığı bulvarı Fort Lauderdale seyahatinizin öncelikli adreslerinden olmalıdır.

las-olas-bulvari.jpg

 

Keşif ve Bilim Müzesi

kesif-ve-bilim-muzesi.jpg

Kendi alanında Florida Eyaleti'nin en büyük müzelerinden biri olarak dikkat çeken kurum, 1976 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Müzede mineraller, kayaçlar, hayvan türleri ve birçok farklı bilimsel koleksiyonlar sergilenmektedir. 2011'de 34 bin metrekareye kadar genişletilen müzeye havacılık galerileri ve bir de bilim tiyatrosu eklenmiştir. Fort Lauderdale gezi rehberinizde mutlaka bulunması gereken yerlerdendir.

 

Bonnet Evi

bonnet-evi.jpg

14 hektarlık geniş bir alana inşa edilen villa tipindeki ev, 19. yüzyılın sonlarında inşa edilmiştir. Başarılı bir Şikago'lu avukat Hugh Taylor Birch'in 1919 yılında eşine armağan ettiği bu mükemmel ev, 1984 yılında Amerika Ulusal Tarihi Yerleri listesine alınmıştır. 1953 ve 1997 yılları arasında korumaya alınan ev, Bonnet Lily'den esinlenilerek bu isme layık görülmüştür. 1983 yılından itibaren Florida Trust'ın mülkü olan Bonnet Evi Fort Lauderdale'nin tarihi yerleri listesinde bulunuyor. 

 

Hugh Taylor Birch Eyalet Parkı

hugh-taylor-birch-eyalet-parki.jpg

İntracoastal Suyolu ve Doğu Sunrise Bulvarı arasında bulunan şahane park, 1941 yılından bu yana hizmet veren ve bölge insanının huzur bulduğu nadide alanlardan biridir. Park yılan, kaplumbağa, kelebek, kuş gibi hayvanlardan oluşan 200'den fazla türe ev sahipliği yapmaktadır. Yürüyüş, bisiklet, kano, yüzme, kamp ve yaban hayatı severlerin uğrak mekanlarından biri haline gelen Hugh Taylor Birch Eyalet Parkı Fort Lauderdale'nin gezilecek önemli yerlerindendir. 

 

Stranahan Evi

stranahan-evi.jpg

1901 ve 1902 yılları arasında taklaşık 1 dönümlük araziye konuşlandırılan 3,642 metrekarelik tarihi bir evdir. Stranahanların ikametgah olarak kullandığı ev, kentin Broward bölgesinde ayakta kalan en eski yapı olması bakımından önemlidir. 1974 yılında Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri arasına girmeyi başaran konut, günümüzde bir müze evi olarak faaliyetini sürdürmektedir. Yıl boyunca özel etkinliklere ev sahipliği yapan Stranahan Evi'ne rehberli turlar düzenlenmektedir. Fort Lauderdale'nin görülecek yerlerinden biri olarak bilinen tarihi evin içerisindeki eşyalar, fotoğraflar ve mobilyalar turistlerin ilgisini görüyor.

 

NSU Fort Lauderdale Sanat Müzesi 

nsu-fort-lauderdale-sanat-muzesi.jpg

Fort Lauderdale'de yer alan sanat müzesi bu alanda Florida'nın en değerli kurumlarından biridir. Öncelikle Fort Lauderdale Sanat Merkezi adıyla 1958'de açılan kurum, Edward Larrabee Barnes tarafından tasarlanmıştır. 75 bin metrekarelik alana kurulan sanat müzesi daha çok çağdaş sanat çalışmalarının ağır bastığı bir müzedir. 6200 civarında eserin sergilendiği müzede Pablo Picasso ile yanaşı 125 sanatçının eserleri bulunuyor. Küba sanat koleksiyonu ve Kuzey Avrupa Cuban eserlerine ve Amerika'nın en büyük seramik koleksiyonuna ev sahipliği yapan sanat müzesinin koleksiyonları genel olarak Güney Florida ve Karayip kültürlerini aksettirmektedir. Fort Lauderdale'nin turistik yerleri arasında bulunan bu meşhur müze sanatseverlerin kentteki ilk duraklarından biri olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.