Florian Thauvin Kimdir

Florian Thauvin, 26 Ocak 1993’de Fransa’nın Orleans kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Fransa Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Florian Thauvin Kimdir

Florian Thauvin Biyografisi

Florian Thauvin’in Kulüp Kariyeri

Florian Thauvin, futbol kariyerine ilk olarak 2000 yılında İngre takımının alt yapısında başladı. 5 sene burada mücadele etti ve sonrasında Orleans ve Grenoble takımlarının alt yapılarında yer aldı. 3 sezon burada mücadele ettikten sonra 2011 yılında as takıma yükseltildi. As takıma çıktıktan sonra kariyeri boyunca bu takımda sadece 3 kez profesyonel karşılaşmaya çıktı. Aynı yıl içerisinde sürpriz bir şekilde Bastia’ya transfer oldu. Bir sezon burada etkili performans gösterdi ve Fransa Ligi’nde birçok kişi tarafından beğenildi. Sezon sonunda ligin güçlü ekibi Lille’ye 3,5 Milyon Euro’ya transfer oldu.

Aynı yıl içersinde transfer edildiği takım olan Bastia’ya kiralık olarak geri gönderildi. Yarım sezon forma giydikten sonra sezon sonunda Lille’ye geri döndü. Lille forması bir maça dahi çıkmadan 2013-2014 sezonunda 12 Milyon Euro’ya Marsilya’ya transfer oldu.

florian thauvin marsilya

Marsilya 2,5 sezon forma giydi ve kariyeri boyunca burada 82 maça çıkıp 18 kez fileleri havalandırdı. 2015-2016 sezonunda başında bu sefer yolunu İngiltere’ye çevirdi ve Newcastle United’a transfer olurken, bu transfer 18 Milyon Euro’ya tamamlandı.

Florian Thauvin’in Milli Takım Kariyeri

Florian Thauvin, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılında Fransa U-18 takımında giydi ve burada 2 maçta sahne aldı. Aynı yılın sonunda Fransa U-19 takımı kadrosuna dahil edildi. Kısa sürede oynadığı oyunu geliştiren Florian Thauvin’in, 2012 yılında bu sefer Fransa U-20 kadrosunda kendisine yer buldu. Kariyeri boyunca Fransa Milli Takımı’nın genç kadrolarında 11 maça çıkıp 5 kez fileleri havalandırdı.

Florian Thauvin’in Başarıları

Bastia

Ligue 2: 2011-12

Milli Takım

Fransa U-20

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası: 2013

Bireysel Başarıları

Fransa Ligue 1 Yıl Genç Oyuncusu: 2012-13

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.