Florian Lejeune Kimdir

Florian Lejeune, 20 Mayıs 1991’de Fransa’nın Paris kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında Fransa Genç Milli Takımı’nda defansif pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Florian Lejeune Kimdir

Florian Lejeune Biyografisi

Florian Lejeune’nin Kulüp Kariyeri

Florian Lejeune, futbol kariyerine ilk olarak CFF Paris takımının alt yapısında başladı. Burada gösterdiği performans sayesinde aynı yıl içerisinde Ternes Paris’in alt yapısına geçti. Ardından gelen yıllarda Racing Levallois, Beziers Cheminots, Sete ve Agde takımlarında oynadı. Bir sezon Agde’nin alt yapısında oynadıktan sonra 2009 yılında as takıma çıkartıldı. Burada çok fazla maçta oynayamadan İstres, Villarreal takımlarında yer aldı.

3 sezon boyunca İspanya Ligi’nde as takımda 5 maçta yer aldı. Genel olarak B takımda oynayan Florian Lejeune, 2013-2014 sezonunda Brest’e kiralandı. Burada da 21 maçta forma giydi. 2014-2015 sezonunda Girona’ya transfer olan tecrübeli futbolcu, bir sezon içerisinde 40 maça çıktı.

florian lejeune girona

2015-2016 sezonunda İngiliz ekibi Manchester City’e 800 Bin Euro’ya transfer oldu. Aynı sezon içerisinde geldiği takım Girona’ya tekrardan kiralandı ve kendisini geliştirmesi istendi. 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Girona'da devam etmektedir.

Florian Lejeune’nin Milli Takım Kariyeri

Florian Lejeune, milli formayı kariyerinde ilk kez Fransa U-20 takımında 2010 yılında giydi. Burada kariyeri boyunca 7 maça çıktı ve 1 kez fileleri havalandırdı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.