Netflix Komedi Dizisi Flaked Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Netflix, orijinal hikayeleriyle dizi film sektörüne yön vermeye devam ediyor. Bu içeriğimizde Arrested Development'ın yaratıcısı olduğu Flaked dizisini sizler için mercek altına alıyoruz. İşte sahte yaşamları konu alan Flaked hakkında her şey!
Netflix Komedi Dizisi Flaked Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

Netflix Komedi Dizisi Flaked Hakkında Bilgi - İzleyici Yorumları

flaked-dizi-inceleme.gif

Komedi türünde yaptığı dizilerle adından söz ettiren son zamanların en başarılı dizi/film platformu Netflix yeni bir komedi türünde yabancı dizi ile karşımızda: Flaked! 11 Mart 2016’da pilot bölümüyle yayınlananan Flaked dizisi, oldukça başarılı bir Amerikalı komedi web televizyon dizisi olup en çok izlenen Netflix dizileri arasına girmeyi de başardı. Bu inceleme dizi içeriğimizde yaratıcı senaryosuyla dikkat çeken Flaked dizisi hakkında merak edilenleri, hikayesini, izleyici yorumları ve karakterlerini sizler için mercek altına alıyoruz.


netflix-komedi-dizisi-flaked.jpg

1. İlk bölümü 11 Mart 2016 tarihinde Netflix üzerinden yayınlanan Flaked dizisinin son bölümü 2 Haziran 2017 tarihinde son bölümünü yayınlamıştır. Konusuyla dikkat çeken bu dizi toplamda 2 sezondan ve 14 bölümden oluşmaktadır. 


netflix-komedi-dizisi-flaked-hakkinda.jpg

2. Türünü melodram olarak adlandırabileceğimiz Flaked dizisinin bölümleri yaklaşık 30’ar dakikalık zaman dilimlerinden oluşuyor. Dizinin başrol oyuncusu Will Arnett aynı zamanda diziyi ortaya çıkaran isimlerden de biri olmuştur. Arnett’e senaryoda Mark Chappell’in yardımcı olduğunu öğreniyoruz. 


netflix-komedi-dizisi-flaked-hakkinda-bilgi.jpg

3. Flaked dizisinin başrollerinde Will Arnett’ın yanı sıra David Sullivan, Ruth Kearney ve George Basil gibi başarılı oyuncular yer alıyor. Orta yaşlarına gelmiş iki çok yakın arkadaş Chip (Will Arnett) ve Dennis (David Sullivan) karakterlerini merkezine alan Flaked dizisi yayınlandığı dönem Netflix’in en ilgi çeken dizilerinden birisi olmayı başarmıştır.


flaked-hakkinda.jpg

4. Flaked dizisinin hikayesinden bahsetmemiz gerekirse; Dennis’in annesi Jackie‘nin (Kirstie Alley) California Venice’teki evini ortak kullanmakta olan iki kafadar Dennis ve Chip,  beraber Adsız Alkolikler Derneği’nin toplantılarına katılmaya başlarlar. Bu terapi grubundaki arkadaşlarıyla normal yaşamlarında da görüşmeye başlayan ikilinin sosyal hayatları bir noktada farklılaşmaya başlar.


flaked-hakkinda-bilgi.jpg

5. Yaklaşık 10 yıl önce alkollü araç kullanırken bir trafik kazasına yol açan ve bu kaza sonucunda bir kişinin ölümüne neden olan Chip, geçmişi arkasında bırakmaya çalışan bir adam olarak yaşamına devam etmeye çalışırken, en yakın arkadaşı Chip’ten kadınlar ve ilişki konularında yardım alır. Kasabaya yeni yerleşen güzeller güzeli garson London, hem Dennis hem de Chip için fark yaratan bir kadın olacaktır. Chip’in çok fazla gizli kapaklı geçmişi onu sahtekarlığa iter.


netflix-komedi-dizisi-flaked-hakkinda-bilgi-001.jpg

6. California’da çekimleri yapılan Flaked dizisi, içimizi ısıtan havası ve renkleriyle bir de hikaye eğlenceli olduğunda tadından yenmez bir hal almaya başlar. Aşk üçgeni hikayeleri size keyifli geliyorsa ve izleyecek eğlenceli bir dizi arıyorsanız Flaked dizisi 2 sezonluk hikayesiyle Netflix’te sizleri bekliyor.


Flaked Dizi Oyuncuları ve Karakterler

1. Chip - (Will Arnett)

BoJack Horseman ve Fox / Netflix dizisi George Oscar "Gob" Bluth II rolüyle ünlü olan ve Komedi Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Primetime Emmy Ödülü'ne aday gösterilen Will Arnett, Flaked dizisinde mobilya tasarımcısı olan Chip karakterine hayat vermektedir. Günümüzden 10 yıl önce alkollü olarak kullandığı aracıyla bir kişinin ölümüne neden olan Chip, şimdiki zamanda geçmişinin izlerini saklamaya çalışmaktadır.

chip --(will-arnett).jpg

2. Dennis - (David Sullivan)

Come Play with Me, The Playbirds ve The Rise of the Krays filmlerinden hatırladığımız David Sullivan, Flaked dizisinde Chip’in en yakın arkadaşı Dennis karakterine hayat vermektedir. Dennis’in kadınlar ve ilişki konularında pek başarılı bir tip olduğu söylenemez. Genellikle bu konularda Chip’ten yardım alır.

dennis---(david-sullivan).jpg

3. London - (Ruth Kearney)

Primeval, Jet Stream ve Fast Freddie, The Widow and Me yapımlarından tanıdığımız Ruth Kearney, Flaked dizisinde Venice’e yeni gelmiş ve bir restoranta garson olarak çalışan güzeller güzeli London karakterine hayat vermektedir. Dennis ve Chip’in arasının açılmasına sebep olacak London karakteri bu ikilinin hayatında çok şey değiştirecektir.

london---(ruth-kearney).jpg


Flaked Dizisi izleyici Yorumları

1. drama ve mizahın süper harmanlandığı, los angeles venice'te geçen güneşli, şortlu, gamsız hayatlar ve çıkmazlarını işleyen bir dizi. henüz ilk sezonu yayınlandı, ilgili sitelerde torrentleri mevcut ve stremio gibi downplayerlar ile keyifle izlenebilir. will arnettı arrested development ve bojack horseman'dan tanıyanlar bunu kaçırmamalılar. bu seri de ikisinden de oldukça etkilenmiş bir olay örgüsüyle başladı. nadiren yapıma alınan durum - absürt komedi ihtiyacı hissedenler kafalarını uyuşturmak ve başka bir gerçeklik görmek isterlerse doğru yerdeler. bugün 20 mart pazar, ülkemizde bomba alıştırmaları başladı, evlerine hapsolmuş, tüm saçmalıklarıyla gündemi artık takip edemeyen ve elinden hiç birşey gelmeyen biz türk gençliğine bu dizi güneşli bir çıkış kapısı.


2. "ben de burada yaşamalıyım" hissiyatı veren dizi. atmosfer çok samimi, bu yüzden çok ufak gerginlikler sizi içine alıp götürüyor.


3. will arnett güzel bir dizi yapmış. gerçi bu durum son bölümlere kadar pek anlaşılamıyor ama olsun. başladıysanız ve sıkılır gibiyseniz; sabredin ve bitirin.


4. kaliforniya güneşinin ve her türlü sorunlarına rağmen insan ilişkilerinin sıcaklığının içinizi ısıttığı, alkollü araç kullanarak ölüme sebebiyet veren chip'in bu olayın ardından 10 yıl önce yerleştiği venice/kaliforniya'da yaşadıklarını konu alan netflix dizisi.


5. muzik secimi cok basarili bir dizidir. insan izleyince butun bir seneyi la'de $ort t-shirt gecirmek varken benim east coast'ta ne isim var demeden edemiyor.


6. how to make it in america benzeri hayattan dram-komedi. sakin sakin ilerliyor pek fazla olay da olmuyor dizide. bol miktarda şehir içinde gezinme ve gündelik diyaloglar var. komedi kısmı yanlış anlamalarla halledilmiş. müzikler özenle seçilmiş. böyle dizilerin ömrü genelde kısa oluyor. umarım uzun süre devam eder bizde izleyebiliriz.


7. neredeyse bir oturuşta bitirdiğim dizi. bir çok açıdan californication'dan güzel bence. en azından biraz daha ayakları yere basıyor diyelim. ama gereksiz bir duygusallık da var hikayenin işlenişinde. yine de kaliforniya güneşini izlemek iyi hissettirdi şu soğuk ve kapalı ankara günlerinde.


8. içerisinde bir çok klişeyi barındıran amerikan dizisi. ana karakterlerimizin hiçbirinin işi gücü yok, çalışmıyorlar. yaşadıkları yer ise dükkan ve ev kiralarının alıp başını gittiği lüks bir yer. zorlama pek de inandırıcı olmayan ana konunun etrafında gelişen olayların da tutarlılığı yok. dizide herkes birbirine yalan söylüyor, en çok kullanılan kelime ise sanırım "sorry", karakterlerin birbirinden bu kadar özür dilediği başka bir yapım daha görmedim, özür diliyorlar ve ondan sonra istedikleri naneyi yemeye devam ediyorlar.


9. big lebowski havasında ve bradley cooper'ı anımsatan bir oyunculuk sahneleniyor. çok aman aman bir kurgusu yok, ezberi de yok, işlem hacmi bir dizi. yormuyor, en güzeli de bu belki.


10. ilk 4 bölümü diğer bölümlere göre daha sıkıcı olan dizi. benim için süper bir boş vakitte izlemelik dizi kategorisindedir.

Önerilen İçerik: Netflix Komedi Dizileri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum