Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi

Kabak seveler için harika bir lezzeti, bu yazımızda sizlerin huzuruna sunuyoruz. Harika bir lezzete sahip olan kabağın, tatlı türü olan fırında Balkabağı tatlısını siz de tarifimizi okuyarak sofranızda servis edebilirsiniz. İşte, fırında balkabağı tarifi…
Fırında Balkabağı Tatlısı Tarifi

Fırında Balkabağı Tatlısı Yaparken Kullanılacak Malzemeler

  • 2 Kg Bal Kabağı
  • 2.5 Su Bardağı Toz şeker

Üzeri için;

  • Ceviz İçi
  • Susam
  • Hindistan Cevizi
  • Tahin (isteğe bağlı)


Fırında Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbetli olmamasından dolayı, hafif tatlı severlerin oldukça tercih ettiği fırında balkabağı tatlısının yapımı oldukça kolaydır. Hazırlanma aşaması 15 dakika sürerken, pişirilme aşaması ise en fazla 40 dakika sürmektedir. Bir gece öncesinden şekerlenmesini sağlamak bu tatlının püf noktasıdır. Sizler de bu eşsiz lezzeti sofranızda sevdiklerinize ve misafirlere sunmak isterseniz, özenle hazırladığımız tarifi dikkatlice okuyunuz.

 

Fırında Balkabağı Tatlısı ve Adım Adım Hazırlanışı

  1. Fırında balkabağı tatlısını yapmaya başladığınızda ilk olarak kabakların kabuklarını soyun ve daha sonra isteğiniz irilikte doğrayıp, tencereye yerleştirin.
  2. Ardından üzerine 2-2,5 su bardağı kadar toz şeker ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve ardından bir gece bekleterek kabağın sulanmasını ve şekerin erimesini sağlayın.
  3. Geceden beklettiğiniz kabakları iç su ilave etmeden ocağa alın ve önce orta ateşte kaynatın.
  4. Daha sonra ise kısık ateşte 25 dakika kadar kabaklar yumuşayıncaya pişirin.
  5. Ocaktan aldığınız kabakları fırın tepsisine dizin ve önceden 200 dereye hazırlanmış fırında pişirin.
  6. 10-15 dakika arası pişirme işlemini sürdürün. Fırından çıkardığımız tatlımızı iyice soğuduktan sonra servis tabaklarına alın.
  7. Ardından, üzerine ceviz içi ya da tahin ekleyip, servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum