Fırat Doğu Parlak Kimdir

Komedi Dükkanı isimli televizyon programıyla dikkatleri üzerine çeken başarılı yönetmen Fırat Doğu Parlak, 20 Eylül 1984’de Artvin’de dünyaya geldi
Fırat Doğu Parlak Kimdir

Fırat Doğu Parlak Biyografisi

Fırat Doğu Parlak, 2007’de yayınlanmaya başlayan Komedi Dükkanı isimli televizyon programının yönetmenliğini yapmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Program, yönetmenin yönlendirmesiyle gelişen hikayelerden oluşuyor. Replikleri anında ortaya çıkan programda sahnede olan kişi ünlü oyuncu Tolga Çevik, yönlendiren ise Fırat Doğu Parlak oldu. Programa konuk oyuncular gelmesinin yanı sıra seyirciler arasından da sahneye çağırılanlar oluyor. Oyuncu Hande Soral, bu şekilde keşfedildi ve oyunculuğa ilk adımını attı. Program 2010’a kadar sürdü.

fırat doğu parlak kimdir

Yönetmenlik kariyerinden önce radyo programları da yapan Fırat Doğu Parlak, yönetmenliğini haricinde senaristik, yapımcılık ve seslendirme de yapmıştır. 2009’da yayınlanmaya başlayan Ah Kalbim isimli dizinin senaryosunu yazdı. Dizi, çocuklarıyla birlikte sıradan bir hayat süren Kamuran’ın yaşadıklarını analtıyor. Dizinin başrollerinde ise Tamer Karadağlı, Emre Kınay ve Fadik Sevin Atasoy yer adı. 2010’da ise Cümbür Cemaat Aile isimli dizinin senaristliğini yaptı.

fırat doğu parlak kimdir

2012’de Şebeke isimli televizyon programının yapımcılığını yaptı. Program ailesiyle sevgilisini tanıştırmak isteyen kadın ya da erkeğin, sevgilisini eve getirmesiyle başlıyor. Program ekibi şakazede için nasıl bir senaryoyu uygun gördüyse o şekilde ilerliyor program. 2014’te ise Hadi İnşallah isimli sinema filminin yapımcılığını üstlendi. Film, gittiği iş görüşmesinde hayatının aşkını bulan Pucca’nın, onu elde etmek için yaptıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Murat Boz ve Büşra Pekin yer aldı.

Fırat Parlak, 2017 yılında sinema severler ile buluşan " Hadi Be Oğlum " isimli sinema filminin senarist bölümünde yer aldı. Aynı zamanda yine 2017 yılında İlk Buluşma isimli sinema filminde yapımcı bölümünde görev aldı.

2018 yılında ise daha öncede birlikte çalıştığı Tolga Çevik ile TolgShow programını yaptı.

Fırat Parlak ve Yönetmenlik Yaptığı Programlar

  • 2018 - TolgShow
  • 2014- Arkadaşım Hoşgeldin
  • 2007-2010 - Komedi Dükkanı
  • 2010 - Gecekondu

Fırat Parlak'ın Senaryosunu Yazdığı Diziler ve Programlar

  • 2009 - Ah Kalbim
  • 2010 - Cümbür Cemaat Aile
  • 2014 - Arkadaşım Hoşgeldin

Fırat Park'ınYapımcısı Olduğu Filmler ve Programlar

  • 2012 - Şebeke
  • 2014 - Hadi İnşallah
  • 2014 - Kim O!

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum