Fırat Çelik Kimdir

Fatmagül’ün Suçu Ne? isimli dizide canlandırdığı Mustafa karakteri ile tanınmaya başlayan Fırat Çelik, 25 Mart 1981’de Almaya’da dünyaya geldi.
Fırat Çelik Kimdir

Fırat Çelik Biyografisi

Çok ufak yaşta Almanya’da Türkiye’ye taşınan Fırat Çelik daha sonra ailesi ile birlikte Fransa’ya göç etti. Eğitimlerini Fransa’da alan Fırat Çelik, çeşitli işlerde çalışmıştır. Mankenliğe başlamasıyla birlikte Fransa’da oyunculuk eğitimi almaya başladı. Kamera karşısına ilk kez Hoş Geldiniz isimli filmde canlandırdığı Koban karakteri ile geçti.

2009’da Kış Masalı isimli dizide Masum karakterini canlandırdı. Esmer genç, güzel ve insanlardan uzak duran genç bir kızdır. Dağlar gezmeyi çok seven Esmer, bölgenin güçlü isimlerinden Ali Murat’ın hayatını kurtarır. Ali Murat, Esmer’e aşık olur fakat bu çok kolay bir aşk olmaz. Dizinin başrollerinde Cemal Hünal, Duygu Yetiş ve Fırat Çelik yer aldı. Daha sonra Fatmagül’ün Suçu Ne isimli dizide Mustafa karakterini canlandırdı. Dizi Fatmagül isimli genç bir kızın tecavüze uğraması ve hayatının alt üst olmasıyla başlıyor. Dizinin başrollerinde ise Beren Saat, Engin Akyürek, Fırat Çelik, Buğra Gülsoy ve Engin Öztürk yer aldı. Dizi kadın haklarını tekrar gündeme getirdi.

2011’de ise Necati Cumalı’nın aynı adlı eserinden uyarlanan Ay Büyürken Uyuyamam isimli filmde Mert karakterini canlandırdı. Film küçük bir kasabada yaşanan trajik bir hikayeyi anlatıyor. Filmin başrollerinde Ayça Bingöl, Selin Şekerci, Hazal Kaya ve Fırat Çelik yer aldı. Daha sonra ise Sekiz Saniye isimli filmde Tayfun karakterini canlandırdı. Film rüyalarıyla gerçeği ayırt etmede zorluk çeken Esra isimli genç bir kızın yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde Esra İnal, Mehmet Kurtuluş ve Fırat Çelik yer aldı. Ardından 2014’te Gönül İşleri isimli dizide Asrın karakterini canlandırdı. Dizi anneleri öldükten sonra babaları ile birlikte yaşayan üç kız kardeş Sevda, Servet  ve Saadet'in yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde Bennu Yıldırımlar, Sinem Kobal, Timuçin Esen ve Selma Ergeç yer aldı.

Rol Aldığı Dizi ve Filmler : 

  • 2014- Gönül İşleri
  • 2014 - Firuze (Dizi)
  • 2014 - 8 Saniye (Sinema)
  • 2013 - 20 Dakika (Dizi)
  • 2011 - Ay Büyürken uyuyamam (Sinema)
  • 2010 - Fatmagül'ün Suçu Ne? (Dizi)
  • 2009 - Kış Masalı (Dizi)
  • 2009- Hoş Geldiniz

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.