Filiz Kerestecioğlu Kimdir

Halkların Demokratik Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili olan Filiz Kerestecioğlu, 1961 yılında Gölcük'te doğmuştur.
Filiz Kerestecioğlu Kimdir

Filiz Kerestecioğlu Biyografisi

Filiz Kerestecioğlu’nun Eğitim ve Çalışma Hayatı

1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra  serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Daha sonra 1991-1992 yıllarında İsviçre'de bulunan Nokta Dergisi'nin temsilciliğinde çalıştı. Ayrıca İsviçre'de Türkçe ve İngilizce dil öğretmenliği de yaptı. 1995 yılında ise  "Kadınlar Vardır" belgesel filminin yapımında görev aldı. İstanbul Barosu'nda Kadın Hakları Uygulama Merkezi kurucu üyesi oldu ve Dış İlişkiler Komisyonu Sekreterliği yaptı.

2004-2012 yılları arasında Güncel Hukuk Dergisi'nde Yazı İşleri Müdürü olarak çalıştı. Ayrıca Şirin-Ahmet Tekeli Kadın Hukukçuları Destekleme Vakfı Kurucusu, İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama MerkeziMor Çatı Kadın Sığınma Vakfı  “Feminist” ve “Pazartesi” dergileri kurucu üyesi olarakta rol almıştır.   

Filiz Kerestecioğlu, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili olarak meclise girmiştir.

Kerestecioğlu, bir çocuk sahibidir. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.