Fibabanka Kimin, Güvenilir mi?

Finansbank'tan sonra Fibabank'ı kuran Hüseyin Özyeğin kimdir, nereli, kaç yaşında, Fibabank güvenilir mi? İşte Fibabank hakkında tüm merak edilenlerin cevapları;
Fibabanka Kimin, Güvenilir mi?

Fibabanka Sahibi Kimdir, Ne Zaman, Nasıl Kuruldu?

Finans sektörüne 27 Aralık 2010 yılında katılan Fiba Grup bünyesinde olan Fiba Banka tarım, özel bakancılık, ticari, kurumsal, kobi, bireysel alanlarında hizmet vermektedir. Fibanka'nın amacı müşterilerine olabildiği kadar hızlı bir şekilde çözüm üretmektir. Müşterilerinin her an yanında olan banka anlayışıyla Türkiye'nin en iyi bankaları arasına girmeyi başarmıştır. 

Müşterilerine değer vererek onların deneyimini güzelleştirmeyi ve bankacılık ile ilgili yaşanan sorunları çözmeyi hedefleyen Fibabanka her geçen gün gelişmeye devam etmekte, farklı sektörlerdeki iş ortaklıklarıyla birçok noktada hizmet vermektedir. International Finance Corporation ve European Bank for Reconstruction and Development Fibabanka'ya hissedar olmasına yönelik adımlar atılmış, 21 Aralık 2015 yılında OGKT (Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı) sonunda Fibabank'ın hissedarları olmuştur. Hissedarların her birinin Fibabank üzerindeki pay oranı %8,96'dır.

Fibabanka teknolojilere yaptığı yatırımlarla dijital dönüşümünü sürdürmekte, yaygın bankacılık anlayışı, mutlu müşteriler ve çalışanlar yaratmak amaçlarıyla ise hem Türkiye ekonomisi için sürdürebilir değer yaratma hem de Türkiye'nin en sevilen bankası olmak için hizmetlerini hızla geliştirmeye devam etmektedir.

Fibabanka Kimin


Hüsnü Özyeğin Kimdir?

Hüsnü Özyeğin, 1945 yılında İzmir'de doğmuştur. 1967'de İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Hüsnü Özyeğin, 1974-1977 yılları arasında Pamukbank yönetim kurulu başkanı, daha sonra Pamukbank Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, 1984-1987 yılları arasında da Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerini yerine getirmiştir. Türkiye'de bankacılık alanında birçok ilkleri gerçekleştiren Hüsnü Özyeğin sektörün en iyilerinden birisidir. 1987 yılının Ekim ayında Finansbank'ı kuran iş adamı 2010 yılına kadar Finansbank'ı işletmiştir. Günümüze kadar 99 şirket kuran Hüsnü Özyeğin, şu anda hizmet veren Fiba Grubu'nun sahibidir. Fiba Grubu, 15 ülkede 15.000'i aşkın çalışanı ile enerji, perakende, gayrimenkul, turizm gibi sektörlerde hizmet vermektedir. 

Fibabanka Kimin


Fibabanka Hangi Ülkelerde Var, Türk mü?

Yurtdışında birçok ülkede hizmet veren Fibabanka, Credit Europe Bank ile Rusya, İsviçre, Belçika, Hollanda, Malta, Dubai, Ukrayna ve Romanya'da her türlü bankacılık işlemlerini gerçekleştirmektedir. Rusya'da günde 4 bin bireysel kredisi verilirken, 200 adette otomobil kredisi verilmektedir. Romanya'da kredi kartlarında birinci olan Fibabanka, Rusya'da da 2 milyon kredi kartına ulaşmayı hedeflemektedir.

Fibabanka Kimin


Fibabanka Güvenilir mi, Kaç Şubesi, Çalışanı, ATM'si Var?

Finansbank'ın da kurucusu olan Hüsnü Özyeğin 2006 yılında Finansbank'ı National Bank of Greece şirketine satmıştır. Daha sonra 2010 senesinde yeni bir bankaya imzat atma amacıyla Fibabank'ı kurmuştur. İlk günden bu yana hizmetlerine devam eden Fibabank'ın günümüzde 62 şubesi, 59 ATM'si, 700'ü aşkın çalışanı vardır. Fibabank son derece güvenilir bir bankadır. Girişim destekli bankalar içerisinde yer alan Fibabank güvenilir bir şekilde hizmet vermektedir. Fibabanka'nın büyük bir çoğunluğu Türk asıllı olan Hüsnü Özyeğin'e aittir.

Fibabanka Kimin


Fibabanka Ortaklık Yapısı

Fibabanka'nın büyük bir çoğunluğu Türk şirketi olan Fiba Holding'e aittir. Bir kısmı ise yabancı uyruklu şirketlerindir. Fibabanka'da Fiba Holding A.Ş.'nin %71,59, TurkFinance B.V.'nin %9,95, International Finance Corporation ve European Bank for Reconstruction and Development şirketlerinin %8,96, diğer şirketlerin ise %0,54 hisse oranı vardır. 

Fibabanka Kimin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum