Fezleke Nedir?

Fezleke, birçoğumuzun günlük hayatta karşılaştığı bir kavramdır. Özellikle siyasi haberlerde, milletvekillerinin ağzında duyduğumuz fezleke nedir? Fezleke hakkında bilmeniz gereken detaylar;
Fezleke Nedir?

Günlük yaşamımız içinde toplumla iletişimde karşımıza çıkabilecek bir kavramdır. Özellikle siyasi haberlerde ve milletvekilleri tarafından kullanılan bu terimin anlamı nedir?

fezleke

Fezleke, herhangi bir kararın ya da sorunun kısa ve öz anlatılmasıdır. Herhangi bir sorun hakkında kısa bilgi verilmeye çalışılmasıdır. İdari soruşturma açılan kişi ya da kurumlar hakkında, müfettişlerce ya da soruşturma kurullarınca düzenlenen raporlara fezleke deniyor. Fezleke daha çok hukukçular, hakimler tarafından bilinen bir kavramdır.

Hukuk dilinde kullanılan fezlekede, önemli olan bilginin kısa ve öz bir şekilde en ayrıntılı biçimde anlatılmasıdır. Milletvekilleri tarafından bir sorun hakkında sayfalarca, açık ve öz şekilde çıkartılıp sunuluyor. Olay, konu, sorun özünü değiştirmeden, en yalın haliyle anlatılmaya çalışılmasıdır. Fezleke bir olayın sonunda değil, bir olayın başlangıcında tayin edilir. Fezleke olayın başında, kanıtlar toplandıktan sonra, ifadeler alındıktan sonra hazırlanmaya başlanır.

Fezleke hazırlanırken ortada bir suç varsa, mutlaka suç unsuru, suçun yeri, tarih ve saati, suçun delilleri en kapsamlı şekilde anlatılır.

Hakkında fezleke düzenlenen kişi için soruşturulması gereken ve cezalandırılması gereken bir durum söz konusuysa kişi veya kişiler yargı önüne çıkarılarak cezalandırılır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.