Fethi Yaşar Kimdir? & Hakkında Bilgi

Fethi Yaşar Afyon’un Sandıklı ilçesinde doğmuştur. Bu içeriğimizde Fethi Yaşar hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik. İşte Fethi Yaşar'ın biyografisi!
Fethi Yaşar Kimdir? & Hakkında Bilgi

Fethi Yaşar Biyografisi

1949 yılında doğmuş olan Fethi Yaşar, Afyon’un Sandıklı ilçesinde Dünya’ya gelmiştir. İlk ve ortaokulu doğmuş olduğu Sandıklı ilçesinde bitirdikten sonra lise öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır. Eğitiminden sonra ticaret ve siyaset hayatına hızlı bir giriş yapmış olan Fethi Yaşar, Azize Yaşar ile evli ve iki erkek çocuğu, üç de torunu bulunmaktadır.

fethi-yasar-biyografisi.jpg


Fethi Yaşar İş Hayatı

Eğitimini tamamladıktan sonra serbest ticaret faaliyetlerine başlamıştır. Yenimahalle’de ailesiyle birlikte başlamış olduğu serbest ticaret hayatında ülke ekonomisinde en önemli sektörler arasında olan tekstil ve turizm alanlarında başarılı yatırımlar yaparak ticaret hayatına devam etmiştir. Fethi Yaşar, şu an hala faaliyeti devam etmekte olan tam entegre döşemelik ve perdelik kumaş üretimi yapan Prestige Mensucat A.Ş. ve hemen hemen 4000 yatak kapasitesiyle hizmet vermekte olan Yaşar Turizm A.Ş. isimli şirketin Yönetim kurulu Başkan Yardımcılığı yapmaktadır.

fethi-yasar-is-hayati.jpg


Fethi Yaşar'ın Siyasete Girişi

Babasının uzun yıllar boyunca Sandıklı CHP’de yöneticilik yaptığından dolayı küçüklüğünden bu yana siyasete ilgi duymuştur. 1966 yılında ise CHP Yenimahalle Gençlik Kolları’na girerek siyaset hayatına giriş yapmıştır.


Fethi Yaşar'ın Siyaset Hayatı

Siyaset hayatına CHP Yenimahalle Gençlik Kollarına girerek başlamış olan Fethi Yaşar, daha sonraki yıllarda CHP Gençlik Kolları Başkanı seçilmiştir. Bundan sonraki yıllarda da siyaset hayatında yükselişi giderek artarak sırasıyla İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Sekreterliği ve 1990 sonrasında SHP döneminde 3 dönem Kurultay Delege görevini üstlenmiştir. CHP’nin tekrar açılmasıyla birlikte CHP Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini üç dönem boyunca yerine getirmiştir.2000’li yılların sonuna doğru yerine getirdiği Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini kendi isteğiyle fakat dönemin genel başkanına danışarak bırakmıştır. 2004-2009 yıllarında Yenimahalle ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulunmuş olan Fethi Yaşar, 2009 yılında yapılmış olan Mahalli İdareler Seçiminde Yenimahalle CHP adayı olarak aday olmuş ve girmiş olduğu bu seçimi kazanarak Yenimahalle’de Belediye Başkanlığı görevini yerine getirmiştir.

fethi-yasarin-siyaset-hayati.jpg

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.