Fethi Açıkel Kimdir? & Hakkında Bilgi

Fethi Açıkel, 1970 yılında Hatay'da doğdu. CHP teşkilatına bağlı pek çok farklı görevde bulunmuş Açıkel hakkında tüm merak edilenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik. İşte Fethi Açıkel'in biyografisi!
Fethi Açıkel Kimdir? & Hakkında Bilgi

Fethi Açıkel Biyografisi

Fethi Açıkel, 01.01.1970 tarihinde Hatay ilinde dünyaya geldi. Siyaset bilimci ve ayrıca sosyolog olarak bilinen Fethi Açıkel, CHP teşkilatına bağlı pek çok farklı görevle siyasi kimliğini de tanıtmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Fethi Açıkel, doğduğu Hatay ilince ilk ve orta okul eğitimini tamamlayarak, üniversite eğitimi ve siyasi hayatı için Ankara iline gelmiştir.

fethi-acikel-biyografisi.jpg


Fethi Açıkel Eğitim Hayatı

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Fethi Açıkel, eğitim hayatı boyunca pek çok başarıya imza atmıştır. Ankara Üniversitesinde lisans eğitiminden mezun olduktan sonra ODTÜ Sosyoloji Bölümünde Yüksek Lisans eğitimine başlamıştır. Ardından da doktorasını yapmak üzere İngiltere'de bulunan Essex Üniversitesi’nde Doktora unvanını almaya hak kazanmıştır. Doktora eğitiminden sonra farklı ülkelerde araştırmacı olarak bulunmuş, ülkemizde ise yer aldığı siyasi çalışmalar ile adını pek çok siyasi kanalda duyurmuştur.

fethi-acikel-egitim-hayati.jpg


Fethi Açıkel ve Çalışmaları

Fethi Açıkel, mezun olduğu bölüm, aldığı eğitim ve siyasi hayata bakışı ile farklı pek çok çalışmada yer almıştır. Girdiği projelerde yönetici ve üst düzey yetkili olarak tüm araştırma sürecini yakından takip etmiştir. Fethi Açıkel'in yer aldığı çalışmalar ve araştırma konuları ise şu şekildedir;

-Karşılaştırmalı Siyaset Projesi,
-Sosyal Demokrasi Çalışması,
-Siyasal İdeolojiler ile Milliyetçilik ve Yurttaşlık,
-Siyasal Seçkinler ile Türkiye Siyaseti hakkında ülkemizin farklı bölgelerinde sıklıkla çalışmalar yapmıştır.

fethi-acikel-ve-calismalari.jpg


Fethi Açıkel'in Siyasi Hayatı

Fethi Açıkel genç yaşlardan itibaren almış olduğu eğitimlere de dayanarak, siyasetin farklı alanlarında hem araştırmacı olarak hem de siyasi bir üye olarak görev almıştır. 2010 ile 2015 yılları arasında ilk kez siyasi hayatına atılarak, Cumhuriyet Halk Partisi Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'nda (BYKP) Başkan Yardımcısı olarak görevini yürütmeyi başarmıştır. 2018 genel seçimlerinde ise CHP teşkilatında İstanbul 1. bölge milletvekili adayı olmuştur.

Önerilen İçerik;

CHP Meclis Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.