Fetanet Ne Demek?

Son dönemlerde popüler olan ve internette sıkça araştırılan fetanet sözcüğü ne demek? Din kültüründe merak edilen fetanet kelimesinin anlamını yazımızda araştırdık.
Fetanet Ne Demek?

Fetanet Nedir?

Hem dini açıdan hem de genel anlamıyla öne çıkan fetanet kelimesi "akıllı aklı aşma" , "yüksek zeka veya dahi" , "Peygamber mantığı" gibi anlamlara gelmektedir.

Cümle içerisinde sıkça kullanılan fetanet kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Arapça'dan güzel Türkçemize geçmiştir. Amaca uygun farklı yerlerde kullanılır. Hem dini açıdan hem de gündelik yaşamda genel anlamıyla söylenebilmektedir. 

Fetanet Ne Demek


Din Kültüründe Fetanet'in Anlamı

Din kültürü üzerinden bakıldığında fetanet kelimesi peygamberlere mahsus verilmiş 5 isim içerisinde yer almakta. Bu yüzden de hem dini hem de gündelik açıdan kullanılabilecek anlamı ile popülerleşmiştir. Uyanık görüş ve zeka olarak peygamberlere ithaf edilen bir tanımdır.

Peygamberler insanların en akıllısı, en zekisi şeklinde ele alınır. Peygamberlerin hakkında gaflet düşünülemez biçimde anlam ortaya çıkmaktadır. Üstün zekaya ve fetanete sahip olan peygamberler ümitlerine karşı en doğru delilleri ortaya koyarlar. Fetanet, peygamberlerin üstün aklını ve zekasını ortaya çıkarır. 


Fetanet Nasıl Kullanılır?

Fetanet özelliği yalnızca peygamberlerde değil birçok ilim ve bilim insanında ortaya çıkmış bir yetenektir. Fetanet'i kullanabilmek diğer önemli yetenekleri de rahatlıkla kullanabilmeyi sağlar. Fetanet özelliği aklı zirveye çıkarmak için kullanılır.


Fetanetli Olmak Nedir?

Fetanetli kişi en karmaşık konuları bile sükunet içerisinde çözer. Konuları anlatırken öyle bir dil kullanır ki hiçbir şey anlamayan insan bile fetanet sahibi kişinin anlattığını iyi bir şekilde kavrar. Kişinin idrak seviyesi hangi düzeyde olursa olsun fetanetli kişi ona ulaşmakta zorluk çekmez. Yer yüzündeki en fetanetli kişiler peygamberlerdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.