Fernando Marçal Kimdir

Fernando Marçal, 19 Şubat 1989’da Brezilya’nın Sao Paulo kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Fernando Marçal Kimdir

Fernando Marçal Biyografisi

Fernando Marçal’ın Kulüp Kariyeri

Fernando Marçal, futbol kariyerine ilk olarak 2005 yılında Gremio takımının alt yapısında başladı ve 3 sene burada kendisini geliştirdikten sonra 2009 yılında Guaratingueta’ya transfer oldu ve burada imzaladığı sözleşme ile profesyonel kariyerine başlangıç yaptı. Bir sezon forma giydiği as takımda çok fazla forma şansı bulamayan Marçal, sezonu genel olarak rezerv takımda geçirdi ve 2010-2011 sezonu öncesinde bonservissiz şekilde Torreense’ye transfer oldu. Burada kendini bulan futbolcu, sezon içerisinde 40 maça çıkıp 3 gol attı ve sezon sonunda gösterdiği performans sayesinde birçok kulübün dikkatini çekti ve 2011 yılında Nacional Futbol Kulübü ile anlaştı.

fernando marçal nacional

4 sene forma terlettiği takımı ile ilk sezondan itibaren ilk 11’de maçlara çıkmaya başladı ve toplamda 97 kez forma giyip 2 gol attı. Oynadığı oyun Benfica teknik ekibinin dikkatini çekti ve bonservissiz şekilde Portekiz ekibine transfer oldu. 2015-2016 sezonunda gerçekleşen bu transfer sonunda, Benfica ile sadece 3 maçta forma giyen Marçal, kısa süre içerisinde Türkiye’ye yöneldi ve Gaziantespor’a kiralık olarak gönderildi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.