Ferhat Yazgan Kimdir

Ferhat Yazgan, 20 Ekim 1992 tarihinde Almanya’nın Kiel kentinden doğan Türk asıllı futbolcudur.
Ferhat Yazgan Kimdir

Ferhat Yazgan Biyografisi

Ferhat Yazgan’nın Kariyeri

Ferhat Yazgan, doğduğu Kiel kentinin takımlarından olan Holstein Kiel takımı ile küçük yaşlarda ilgi duyduğu futbol kariyerine başladı. Takımın alt yapılarında ilk olarak U-17 ve sonrasında da U-19 takımlarında görev aldı. Takımında oynadığı süre içerisinde toplamda 102 maça çıktı. Çıktığı bu maçlarda 18 gol atarak Alman kulüplerinin dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

Gösterdiği performans sonucunda 2010 yolunda Almanya’nın güçlü ekiplerinden  Wolfsburg'un ikinci takımına yerleştirildi. İlk zamanlarında kadroda kendine çok yer bulamasa da ilerleyen sezonlarda kendini takıma adapte ederek daha fazla süre bulmaya başladı. Takımı ile 4 sezon içerisinde 78 maça çıkan Türk futbolcu, bu maçlarda 16 kez gol atıp 8 kez de asist yapma başarısı gösterdi. Defansif orta saha olmasına rağmen oynadığı takımda en çok gol atan 4. futbolcu oldu.

2014-2015 transfer döneminde ise Alman ekiplerinden birçok takımı kendisini istedi ancak o kariyerine A takımda devam ettirmek istemesi sebebiyle Trabzonspor’u tercih eden Yazgan, sezon başlamadan önce Trabzonspor ile 3 yılık sözleşme imzaladı.

Ferhat Yazgan'ın Milli Takım Kariyeri

Ferhat Yazgan, Türk Milli Takım kariyerine ilk kez 2012 yılında  Türkiye U-20 kadrosuna çağrılarak başladı ancak henüz ay yıldızlı formayı giyme tecrübesini yaşayamadı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.