Ferhat Ayaz Kimdir

Ferhat Ayaz, 10 Ekim 1994’de Mardin’in Nusaybin ilçesinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İsveç Genç Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Ferhat Ayaz Kimdir

Ferhat Ayaz Biyografisi

Ferhat Ayaz’ın Kulüp Kariyeri

Ferhat Ayaz, futbol kariyerine ilk olarak doğduğu kentin takımlarından Degerfors’un alt yapısında başladı. Genç yaşlarında teknik kapasitesi ile dikkat çekti ve orta sahanının hem sağ hem de sol kanatlarda oynadı. Uzun süre alt yapı kademelerinde oynayıp performansı ile göz doldururken, 2012 yılında dönemin teknik direktörü tarafından As takıma davet edildi.

Profesyonel kariyerine ilk olarak 2012-2013 sezonunda başlayan Türk asıllı futbolcu, çok forma şansı elde edemedi. Bir sonraki sezon olan 2013-2014 sezonunda takımda bir anda yıldızını parlatmayı başardı ve 27 lig, de kupa maçında şans buldu. Sezon içerisinde kariyerinin ilk golünü atarken, 4 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

ferhat ayaz gaziantepspor

2014-2015 sezonun ilk devresinde de Degerfors forması altında giriş yaptı. Yarım sezonda 18 maça çıkıp 10 gol atarken, sezonun devre arasında yolunu Türkiye’ye çekip Gaziantepspor’a transfer oldu. İkinci yarıda formasını giydiği Gaziantepspor ile 11 maçta yer aldı. Ferhat Ayaz, 2015-2016 sezonunda da kariyerine Gaziantepspor ile giriş yaptı. İlk haftalar itibarıyla takımda yedek pozisyonda görev aldı.

Ferhat Ayaz’ın Milli Takım Kariyeri

Ferhat Ayaz, milli formayı kariyerinde ilk kez 2013 yılında İsveç U-19 takımında giydi. Burada toplamda 4 maça çıktı. Bir sene sonrasında ise İsveç U-21 takımına çağrıldı. U-21 forması ile 7 maça çıkma fırsatını yakalarken 2’de gol atma sevinci yaşadı.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.