Felipe Gutierrez Kimdir

Felipe Gutierrez, 8 Ekim 1990’da Şili’nin Quintero kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Şili Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Felipe Gutierrez Kimdir

Felipe Gutierrez Biyografisi

Felipe Gutierrez’in Kulüp Kariyeri

Felipe Gutierrez, futbol kariyerine ilk olarak 2004 yılında Everton Vina del Mar takımında başladı. 3 yıl gibi bir süre burada forma giydi ve 2008 yılında Universidad Katolica takımının alt yapısına geçiş yaptı. Sadece bir sezon alt yapıda oynadığı takımda teknik ekip tarafından beğenildi ve 2009 yılında as takıma yükseltildi.

İlk sezonunda çok fazla takımda kendisine yer bulamadı ve genel olarak genç takımlarda oynamaya devam etti ancak profesyonel kariyerine de başlamış oldu. Ardından gelen iki sezonda da zaman zaman çıkışlar yaşadı ve toplamda 65 maça çıkıp 19 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

2012 yılına gelindiğinde yolunu Hollanda’ya çevirdi. Twente ile görüşmelere başlayan Felipe Gutierrez, 2,8 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. İlk sezonunda Twente ile 39 maça çıkıp 6 gol atmayı başardı ve takımda sürekli oynayan futbolcular arasında yer aldı. Sezon içerisinde ilk kez bir Avrupa Ligi’nde mücadele etti.

felipe gutierrez twente

2013-2014 sezonunda aynı performansı gösteren Felipe Gutierrez, 2014-2015 sezonunda yaşadığı sıkıntılardan dolayı pek bir varlık gösteremedi. 2015-2016 sezonu başlangıcında ise eski duruma geri döndü ve takımı ile kaldığı yerden devam etti.

Felipe Gutierrez’in Milli Takım Kariyeri

Felipe Gutierrez, milli formayı kariyerinde ilk kez 2010 yılımda Şili Milli Takımı’nda giydi. Burada 2011 Copa America ve 2014 Dünya Kupası’nda yer aldı. 2015 yılında ise Copa America’da bir kez daha mücadele verirken takımı ile beraber büyük bir başarıya imza atıp şampiyonada altın madalyanın sahibi oldu. Kariyeri boyunca milli formayı 25 kez giyen Felipe Gutierrez, bu maçlarda toplamda 3 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Felipe Gutierrez’in Başarıları

Universidad Catolica

Şili Premier Ligi: 2010

Şili Kupası: 2011

Milli Takım

Şili

Copa America: 2015

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.