Doğal Afet ve Felaket Konulu En İyi 29 Film Önerisi | 2024

IMDb puanlarına göre filmleri sıraladığımız listemizde en iyi doğal afet ve felaket filmleri yer almıştır.
Doğal Afet ve Felaket Konulu En İyi  29 Film Önerisi | 2024

En İyi Doğal Afet Filmleri Listesi

Dünyanın başına gelen en büyük felaketleri ve doğa olaylarını beyaz perdeye aktaran en iyi yapımları bu içeriğimizde bir araya getirdik. Aksiyon ve macera dolu hikayeleriyle izleyenlerini etkileyen en iyi felaket filmlerini IMDb puanlarına göre bu listede sıraladık. İşte tüm zamanların en güzel ve en çok izlenen Doğal Afet Filmleri...

Doğal Afet Filmi Önerileri;     

1. Greenland: Son Sığınak

Doğal Afet Filmleri, Doğal Afet Filmi Önerileri

Dünyaya yaklaşan gök cisimleri yeryüzünü çok büyük etkide etkileyecektir. Bunun için Greenland adında bir sığınak bulunmaktadır. Çocuklarını korumak isteyen bir çift ise gök cisimleri dünyaya çarpmadan Greenland’a ulaşmak ister.

TürBilim KurguGerilim
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenRic Roman
Waugh
OyuncularGerard
Butler
Morena
Baccarin
Roger
Dale Floyd

2. Crawl 

Doğal Afet Filmleri, Doğal Afet Filmi Önerileri

Florida’yı kasırga vurmuştur. Herkes evini terk ederken, genç bir kadın bu emre karşı gelmiştir çünkü kayıp olan babasını bulmak zorundadır.

TürKorkuGerilim
IMDb6,2
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenAlexandre
Aja
OyuncularKaya
Scodelario
Barry
Pepper
Morfydd
Clark

3. Only the Brave 

Doğal Afet Filmleri, Doğal Afet Filmi Önerileri

Film yaşanmış bir hikayeden alınmıştır. Arizona eyaletinde büyük bir yangın çıkmıştır. Yangını söndürmek için olay yerine giden itfaiyecilerin kahramanca mücadelesini anlatır.

TürDramBiyografi
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenJoseph
Kosinski
OyuncularJosh
Brolin
Miles
Teller
Jeff
Bridges

4. The 33 

Doğal Afet Filmleri, Doğal Afet Filmi Önerileri

The 33 filminde 2010 yılında meydana gelen ve büyük bir yaşam mücadelesinin yaşandığı maden kazası anlatılıyor. Bu kazada tam 33 madenci 69 gün boyunca toprağında altında nefes almaya çalışmışlardır.

TürDramBiyografiTarih
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenPatricia
Riggen
Checco
Varese
Oyuncular Antonio
Banderas
Rodrigo
Santoro
Juliette
Binoche

5. Into The Storm 

Doğal Afet Filmleri

Büyük bir hortum felaketini konu alan filmde insanların hayatta kalabilmek için kasabadan kaçma çalışmaları anlatılıyor. Büyük hortumlar sebebiyle yıkılan evler, parçalanan işyerleri ve daha birçok yaşamsal ihtiyacın ortadan kalkması kasabadaki hayat şartlarını daha da zorlaştırmıştır. Bir grup insan kasabayı acilen terk etmeyi düşünürken bazıları ise dünyanın en büyük hortumunu görüntülemek isterler.

TürGerilimAksiyon
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenSteven
Quale
OyuncularRichard
Armitage
Sarah
Wayne Callies
Max
Deacon

6. İlk ve Son Aşkım 

Doğal Afet Filmleri

İlk ve Son Aşkım filminde dünyaya hızla yaklaşan bir asteroid 3 hafta içerisinde yaşamı sonlandıracaktır. Bu sebeple iki arkadaş sevdiği insanları bulup onlarla güzel vakit geçirmek isterler.

TürKomediDramRomantik
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenLorene
Scafaria
OyuncularSteve
Carell
Keira
Knightley
Melanie
Lynskey

7. Contagion

Doğal Afet Filmleri

Öldürücü bir virüs salgının anlatıldığı Contagion filminde insanlığın hızla yok oluşunu ve toplumsal düzenin bozulduğunu izliyoruz. Bu hastalıktan kurtulmanın tek yolu ise uzmanlardan oluşan medikal ekibin hastalığa çare olacak olan ilacı bulmasından geçmektedir.

TürDramBilim KurguGerilim
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2011
YönetmenSteven
Soderbergh
OyuncularMarion
Cotillard
Matt
Damon
Laurence
Fishburne

8. Veba

Doğal Afet Filmleri

Tüm dünyaya hızla yayılan veba illetinden korunmak isteyen 4 genç Meksika kıyısındaki el değmemiş bir adaya gitmek isterler ancak yolculuk düşündükleri kadar kolay olmayacaktır. Amerika’dan Meksika’ya doğru yola çıkan gençleri hastalıkla boğuşan insanlar ve sağlıklı olduğunu söyleyerek onlarla gelmek isteyen insanlar bekliyordur.

TürDramKorku
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenÀlex
Pastor
David
Pastor
OyuncularChris
Pine
Piper
Perabo
Lou
Taylor Pucci

9. Geostorm

Doğal Afet Filmleri

Dünyayı yavaş yavaş etkisi altına alan soğuk hava çölün ortasında bir kasabayı tamamen dondurur. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer dünya iklimini kontrol etmek amacıyla kurulan makinenin bu felakete yol açtığını anlarlar. Dünyanın buzul çağına girmesini engellemek için bu makinenin kesinlikle tamir edilmesi gerekir. Bilim kurgu filmleri türünde yapım arayan okurlarımız, bu yapımı listenize okuyabilirsiniz.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenDean
Devlin
OyuncularGerard
Butler
Jim
Sturgess
Abbie
Cornish

10. The Colony 

Doğal Afet Filmleri

Buzul çağına tekrar dönen dünya tamamen kar ve buz ile kaplanmıştır. İnsanlığım birçoğu bu açlık ve sefalet dolu günlerde hayatını kaybetmiş bir kısmı da kurdukları kolonide hayatlarını sürdürmüşlerdir. Ancak bu sırada iyice vahşileşen insanoğlu kolonilerde yaşayan diğer insanların canlarına kastetmektedirler. Büyük bir doğal afetin sebep olduğu bu felaket ve kaos ortamı izlemesi keyifli bir filmi ortaya çıkarmıştır. Filmin yönetmenliğini Jeff Renfroe yapmıştır.

TürAksiyon
IMDb5,3
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenJeff
Renfroe
OyuncularLaurence
Fishburne
Kevin
Zegers
Bill
Paxton

11. Pompeii 

Doğal Afet Filmleri

2014 yılına damga vuran  Pompeii filmi tarihin en büyük doğal felaketlerinden biri olan Vezüv yanardağının patlaması olayını güzel bir kurguyla birleştirerek anlatmıştır. Başrolünde Kit Harington’un rol aldığı film başarılı yönetmen Paul W.S Anderson’un eseridir. Aynı zamanda en iyi aksiyon filmleri listesinde de yer alan Pompeii filminde Flavio ve Milo isimli karakterlerin bu felaket içerisindeki büyük aşkı da dikkat çekici olmuştur.

TürAksiyonMacera
IMDb5,5
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenPaul W.S.
Anderson
OyuncularKit
Harington
Carrie-Anne
Moss
Emily
Browning

12. 2012 

Doğal Afet Filmleri

Maya takvimine göre Kıyamet’in 2012 yılında gerçekleşeceği kehanetini anlatan başarılı yapım vizyona girdiği 2009 yılında izlenme rekorları kırmıştır. Muhteşem kurgu ve senaryosuyla dikkat çeken yapım fırtınalar, patlamalar, depremler, yangınlar ve daha birçok doğal felaketi izleyicilerine sunmuştur.  Bilim-kurgu türünün başarılı yönetmenlerinden Ronald Emmerich’in eseri olan filmin başrolünde ünlü aktör John Cusack rol almıştır.

TürAksiyonBilim Kurgu
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenRoland
Emmerich
OyuncularJohn
Cusack
Chiwetel
Ejiofor
Amanda
Peet

13. Noah

Doğal Afet Filmleri

Dünyaya gelme amacından sapan ve Allah’a kulluk etmekten vazgeçen insanoğlu başlarına gelecek olan büyük felaketten habersiz yaşamaktadırlar. Bu sırada tebliğ için görevlendirilen Hz. Nuh etrafına birkaç inanan toplayabilmiştir. Allah’ın hz. Nuh’a bir gemi inşa ettirmesi ise büyük tufanın işaretiydi. Fırtınalar ve seller başladığında ise yeryüzü tamamen sular altında kalacaktır. Başrolünde Russel Crowe’nin rol aldığı başarılı yapım ünlü yönetmen Darren Aronofsky imzalıdır.

TürFantastikMacera
IMDb5,8
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenDarren
Aronofsky
OyuncularRussell
Crowe
Jennifer
Connelly
Emma
Watson

14. San Andreas Fayı 

Doğal Afet Filmleri

Macera ve aksiyon filmleri türünün vazgeçilmez ismi Dwayne Johnson bu kez büyük bir doğal afetin yol açtığı felaketin anlatıldığı “San Andreas Fayı” filminin başrolünde yer almıştır. Bir arama kurtarma pilotu olan Tom San Andreas Fayından oluşan hareketlilik sebebiyle California’da 9 şiddetinde oluşan depremde arama kurtarma faaliyetlerinde görev alır. Ancak bu sırada çocuklarının San Francisco’da olduğunu ve felaketlerin oraya da ulaşacağını öngören Tom karısı ile birlikte çocuklarını kurtarmak için yola çıkarlar.

TürAksiyonMacera
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBrad
Peyton
OyuncularDwayne
Johnson
Carla
Gugino
Alexandra
Daddario

15. The Perfect Storm

Doğal Afet Filmleri

Senaryosu gerçek bir olaydan esinlenerek oluşturulan ve gerilim filmleri türünü sevenler için oldukça etkileyici bir yapım olan, Kusursuz Fırtına 1991 yılında balık avlamak amacıyla Atlantik denizine açılan bir teknenin başına gelen olayları anlatmaktadır. Büyük bir fırtına ve teknenin boyunu aşan dalgalarla mücadele eden denizciler doğanın acımasız yüzüne karşı hayta kalma mücadelesi verirler. Başrollerinde George Clooney, Mark Whalberg ve Diane Lane’in rol aldığı film izlenme rekorları kırmış bir doğal afet filmidir.

TürAksiyonGerilim
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2000
YönetmenWolfgang
Petersen
OyuncularGeorge
Clooney
Mark
Wahlberg
Diane
Lane

16. The Day After Tomorrow 

Doğal Afet Filmleri

Antartika’da büyük bir buzul kütlesinin kopması bir takım felaketleri peşinde getirecek büyük bir doğal afetin habercisi olmuştur. İklim bilim uzmanı Jack Hall ise insanların bu konuda uyararak buzul çağının yeniden geldiğini söyler.  İnsanların çoğunluğu daha sıcak iklim şartları olan güney bölgelere doğru kaçarken Jack, New York’ta mahsur kalan oğlu ve arkadaşlarını kurtarmak için büyük bir maceranın içine girecektir. Kurgusal olarak bir takım eleştirilere maruz kalan film aksiyon ve heyecan dolu sahneleriyle genel olarak başarılı bir doğal afet filmidir.

TürFantastikMacera
IMDb6,5
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenRoland
Emmerich
OyuncularJake
Gyllenhaal
Dennis
Quaid
Emmy
Rossum

17. Armageddon

Doğal Afet Filmleri

Sinema dünyasının başarılı yönetmenlerinden Michael Bay’in eseri olan filmin başrollerinde Bruce Willis, Billy Bob Thornton ve Ben Affleck rol almıştır. Filmin konusu ise dünyaya yaklaşmakta olan büyük bir meteorun yeryüzüne düşmeden bir şekilde imha edilmesini anlatmaktadır. Plana göre meteor iki parçaya ayrılıp dünyanın iki yanında geçmesi sağlanacaktır.

TürBilim Kurgu
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
1998
YönetmenMichael
Bay
OyuncularBruce
Willis
Billy Bob
Thornton
Ben
Affleck

18. The Wave 

Doğal Afet Filmleri

Norveç sinemasının en iyi yapımlarından biri olan “Dalga” filmi başarılı yönetmen Roar Uthaug imzalı bir filmdir. Büyük bir tsunami felaketinin yarattığı dehşet verici ortamda hayatta kalma mücadelesi veren insanları anlatmaktadır. Film son derce gerçekçi sahneleriyle dikkat çekmiştir.

TürAksiyonGerilim
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenRoar
Uthaug
OyuncularKristoffer
Joner
Thomas
Bo Larsen
Ane
Dahl Torp

19. World War Z 

Doğal Afet Filmleri

Salgın filmleri arasında son yılların en etkileyici yapımı...  İnsanları zombiye dönüştüren bu hastalıktan kurtulmanın yolu ise hala bulunamamıştır.  Bu sırada saldırıdan kurtulmak için ailesiyle birlikte amansız bir mücadele veren Gerry Lane (Bradd Pitt) ailesini güvenli bir bölgeye sevk ettikten sonra dünyayı kurtarmak için bir takım araştırmalar yapar. Ancak bu araştırmaları yaparken birçok felaket ve dehşet olaylarının arasında kalacaktır.

TürBilim KurguAksiyon
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenMarc
Forster
OyuncularBrad
Pitt
Mireille
Enos
Elyes
Gabel

20. Everest

Doğal Afet Filmleri

Yaşanmış bir hikayenin beyaz perdeye aktarılmasıyla ortaya çıkan film Everest dağına tırmanan iki farklı grubun büyük bir kar fırtınasına maruz kalmalarını ve verdikleri hayatta kalma mücadelesini anlatmıştır. Baltasar Kormakur’un unutulmaz filmlerinden biri olan Everest’in başrollerinde Jason Clarke, Jake Gyllenhaal ve Josh Brolin rol almıştır.

TürMacera
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2015
YönetmenBaltasar
Kormákur
OyuncularJason
Clarke
Jake
Gyllenhaal
Josh
Brolin

21. Melankoli 

Doğal Afet Filmleri, Doğal Afet Filmi Önerileri

Justine ve Claire birbirine zıt karakterli iki kardeştir. Justine, Micheal ile düğün törenlerini Claire’nin malikanesinde görkemli bir şekilde yapmak ister. Düğün töreni sırasında Güneş’in arkasına saklanan ve yörüngesinden çıkıp dünyaya doğru yaklaşan Melankolia gezegeni ortaya çıkar. Dünya bir felakete sürüklenmektedir.

TürBilim KurguDram
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2011
Yönetmen Lars von
Trier
OyuncularKirsten
Dunst
Charlotte
Gainsbourg
Alexander
Skarsgård

22. I Am Legend 

Doğal Afet Filmleri

Will Smith’in en iyi bilim kurgu filmleri listesinde de yer alan Ben Efsaneyim filmi dünyayı etkisi altına alan bir virüs salgını sonucu insanlığın neredeyse yok oluşunu anlatmaktadır. Ailesini ve yaşadığı şehirdeki herkesi kaybeden Robert Neville bu virüsü engellemek amacıyla çalışmalar yapan bir bilim adamıdır. 3 yıl süren çalışmaları sonucu virüse karşı bağışıklık kazanan bilim adamı dünyayı bu felaketten kurtarmak için kendi canını bile feda edecektir.

TürAksiyonMacera
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
2007
YönetmenFrancis
Lawrence
OyuncularWill
Smith
Alice
Braga
Charlie
Tahan

23. Lo Imposible

Doğal Afet Filmleri

Oyuncu kadrosunda Naomi Watts, Ewan McGregor ve Tom Holland’ın rol aldığı “Kıyamet Günü isimli film 2004 yılında yaşanan Tsunami felaketinden mucizevi bir şekilde kurtulan bir ailenin gerçek hikayesini sinemaya aktarmıştır. Tayland’a tatil amacıyla giden 5 kişilik bir aile yeni yıl kutlamalarının ertesi günü uyandıklarında otelin üzerine doğru gelen dev dalgaları görmüşlerdir. Bu felaketten kurtulmak ise aksiyon ve macera dolu sahneleri ortaya çıkarmıştır. Filmin yönetmenliğini J .A. Bayona yapmıştır.

TürMaceraGizem
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenJuan
Antonio Bayona
OyuncularNaomi
Watts
Ewan
McGregor
Tom
Holland

24. Aftershock 

Doğal Afet Filmleri

Çin sinemasının en önemli eserlerinden biri olan “Artçı Şok” Tanshan şehrinde yaşanan büyük depremin sinemaya uyarlanmasıdır. 240.000 kişinin ölümüne sebep olan bu deprem en iyi doğal afet filmi olan “Artçı Şok” filmini ortaya çıkarmıştır. Filmin yönetmen koltuğunda Xiaogang Feng oturmuştur.

TürDram
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenXiaogang
Feng
OyuncularDaoming
Chen
Chen
Li
Yi
Lu

25. K-19: The Widowmaker 

Doğal Afet Filmleri, Doğal Afet Filmi Önerileri

Rusya ilk nükleer denizaltısını üretmiştir. Herkes heyecanlıdır denizaltı artık karanlık sulara açılacaktır. İlk seferine çıkan denizaltıda ciddi bir arıza yaşanır. Askerler denizaltıyı kurtarmak ve nükleer felaketi önlemek için zamanla yarışır.

TürTarihDramGerilim
IMDb6,7
Gösterim
Tarihi
2002
YönetmenKathryn
Bigelow
Oyuncular Harrison
Ford
Sam
Spruell
Peter
Stebbings

26. Miracle Mile 

Doğal Afet Filmleri, Doğal Afet Filmi Önerileri

Genç bir adam bir telefon konuşmasına şahit olur. Telefon konuşmasında nükleer savaşın başladığı ve 70 dakika içerisinde füzelerin şehre çarpacağı söylenir. Genç adamın kaybedecek vakti yoktur.

TürAksiyonDramRomantik
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
1988
YönetmenSteve De
Jarnatt
OyuncularAnthony
Edwards
Mare
Winningham
John
Agar

27. The Poseidon Adventure 

Doğal Afet Filmleri, Doğal Afet Filmi Önerileri

Poseidon adında yaşlı bir yolcu gemisi vardır. Emekli olmadan önce son seferini gerçekleştirecektir. Noel akşamı yola çıkacak olan Poseidon içerisinde onlarca yolcu vardır. Deniz o gece çok serttir ve Poseidon dalgalara direnemez. Hayatta kalanlar su yüzeyine çıkmak için amansız mücadele vermek zorundadır.

TürAksiyonDramMacera
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
1972
YönetmenRonald
Neame
OyuncularGene
Hackman
Ernest
Borgnine
Shelley
Winters

28. The Day the Earth Caught Fire

Doğal Afet Filmleri, Doğal Afet Filmi Önerileri

ABD ve Rusya soğuk savaş dönemindedir. İki büyük ülke de nükleer testler yapmaktadır. İki ülke de birbirlerinden habersiz atom bombasını denemesini aynı anda yapınca, dünyanın dönme ekseni değişir.

TürRomantikDramBilim Kurgu
IMDb7,2
Gösterim
Tarihi
1961
YönetmenVal
Guest
OyuncularEdward
Judd
Janet
Munro
Leo
McKern

29. A Night to Remember 

Doğal Afet Filmleri, Doğal Afet Filmi Önerileri

Film Titanic macerasını anlatan ilk yapımlardan bir tanesidir. 1912 yılında buz dağına çarpan Titanic'in hikayesi izleyicilere aktarılmıştır.

TürBiyografiDramTarih
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
1958
YönetmenRoy
Ward Baker
OyuncularKenneth
More
Ronald
Allen
Robert
Ayres

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.