Federico Bernardeschi Kimdir

Federico Bernardeschi, 16 Şubat 1994’de İtalya’nın Carrara kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İtalya Genç Milli Takımı’nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Federico Bernardeschi Kimdir

Federico Bernardeschi Biyografisi

Federico Bernardeschi’nin Kulüp Kariyeri

Federico Bernardeschi, futbol kariyerine ilk olarak 2000 yılında Asd Sporting Atletico Carrara yerel takımında başladı. Bir sene burada oynadı ve 9 yaşında Polisportiva Ponzano takımına geçiş yaptı. Küçük yerel liglerde oynadığı oyun ile bazı kulüplerin dikkatini çekti ve 2003 yılında İtalya’nın köklü ekiplerinden Fiorentina’nın alt yapısına geçiş yaptı.

federico bernardeschi fiorentina

İlk zamanlar minik takımlarda yer alan futbolcu, daha sonrasında yıldız ve genç takımlarda forma giydi. Teknik ekibin görüşleri sayesinde 2013 yılında As takıma davet edildi. Bu sayede takımı ile kariyerinin profesyonel sözleşmesine imza attı. İlk sezonunda kendisini geliştirmesi amacıyla Crotone’ye kiralık gönderildi. Seri B’de mücadele verdiği takımı ile 41 maça çıkıp 12 gol attı ve etkili bir performans sergiledi.

2014-2015 sezonunda Fiorentina’ya geri dönen başarılı futbolcu, İtalya Seri A Ligi’nde oynamaya başladı. İlk sezonunda çok fazla forma şans elde edemedi ve sadece ligde 7 maça çıkıp, 3 maçta da Avrupa Ligi’nde mücadele etti. Federico Bernardeschi, 2015-2016 sezonunda da Fiorentina forması giymeye devam etti ve bir önceki sezona göre daha etkili performans sergileyerek 10 maçta görev aldı.

Federico Bernardeschi’nin Milli Takım Kariyeri

Federico Bernardeschi, milli formayı kariyerinde ilk kez 2011 yılında İtalya U-18 takımında giydi ve burada 7 maça çıktı. Aynı yıl içerisinde İtalya U-19 kadrosuna davet edildi. U-19’da 1 maçta forma giyerken, bir sene sonra U-20’ye davet edildi ve burada da 1 maçta yer aldı. 2014 yılında ise İtalya U-21 takımına davet edildi. Kariyeri boyunca 11 maça çıkıp 3 gol attı. 2015 yılında Avrupa U-21 Şampiyonası’nda görev alırken, 6 maça çıkıp 2 gol attı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.