Fatma Seniha Nükhet Hotar Kimdir

AR-GE Genel Başkan Yardımcısı olan Fatma Seniha Nükhet Hotar, İzmir’de doğmuştur.
Fatma Seniha Nükhet  Hotar Kimdir

Fatma Seniha Nükhet Hotar Biyografisi

Fatma Seniha Nükhet Hotar’ın Eğitim ve Çalışma Hayatı

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdikten sonra Yüksek lisans ve doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümü'nde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1990'da doçent, 1998'de profesör oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttü.

 

Fatma Seniha Nükhet Hotar’ın Siyasi Hayatı

2002 seçimleriyle beraber AK Parti ile siyaset hayatına giren Hotar, 22.ve 23. Dönem İzmir Milletvekilliği görevinde bulundu.

TBMM’de 22. Dönem'de AB Uyum Komisyonu Üyesi ve Başkanvekilliği, 23. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Üyesi olarak görev yaptı.

AK Parti 1- 2- 3 ve 4. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyeliğine, hemen akabinde de Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) seçilen HOTAR, halen Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Türkiye-AB İlişkileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcısı, Yerel Gündem 21 Danışma Kurulu Üyesi ve Resmi Arabulucu oldu.

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda makalesi yayınlandı.

Fatma Seniha Nükhet Hotar, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi 1. Bölge İzmir Milletvekili olarak yeniden  meclise girdi.

Hotar, evli ve 1 çocuk annesidir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.