Fatma Benli Kimdir

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili olan Fatma Benli,1985 yılında İstanbul doğmuştur.
Fatma Benli Kimdir

Fatma Benli Biyografisi

Fatma Benli’nin Eğitim ve Çalışma Hayatı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Benli, 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye İnsan Hakları Kurulu üyeliğine atanmış ve bu görevi 2015 yılına kadar sürdürmüştür. Marmara Üniversitesi'nde Özel hukuk alanındaki yüksek lisans eğitimini 2015 yılında tamamlamıştır. Mecidiyeköy’de özel bir hukuk bürosu bulunmaktadır.

Uluslararası Hukukçular Birliği’nin Türkiye temsilciliği, kadın ve hukuk derneklerinin yönetim kurulunda da görev alan Benli, insan hakları konusunda yurtiçi ve yurtdışında Harvard Hukuk Fakültesi ile Birleşmiş Milletler Kadınlara Karşı Ayrımcılığın Kaldırılması Komitesi’nin de içerisinde yer aldığı sayısız sunum gerçekleştirmiştir.

2009 yılında ismi Georgetown Üniversitesi tarafından yayımlanan “Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı” listesinde yer almıştır

Din ve vicdan özgürlüğü, kamusal alan, ifade özgürlüğü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Tasfiye Edilmesine Dair Sözleşmesi, kadına karşı şiddet, töre cinayetleri, mal rejimleri ve değişik kadının insan hakları konularında yayımlanmış kitap, kitap bölümü ve makaleleri bulunmaktadır.

Fatma Benli,  25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde de Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili seçilerek meclise girmiştir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.