Fatih Recep Saraçoğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

1952 yılında Burdur'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Bu içeriğimizde Fatih Recep Saraçoğlu hakkında merak edilenleri bir araya getirdik.
Fatih Recep Saraçoğlu Kimdir? & Hakkında Bilgi

Fatih Recep Saraçoğlu Biyografisi

1952 yılında Burdur'da doğan Fatih Recep Saraçoğlu, 1980 doğumlu kendi markasının moda tasarımcısı olan Gamze Saraçoğlu'nun babasıdır.

fatih-recep-saracoglu-biyografisi.JPG


Fatih Recep Saraçoğlu'nun Eğitim Hayatı

​​​​​​Doktor Yüksek Mühendis Fatih Recep Saraçoğlu, İstanbul Pertevniyal Lisesinde okudu. Daha sonra 1969 ile 1973 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1973 yılında yine İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde yüksek lisansa başladı ve 1975 yılında bitirdi. 1977 ve 1978 yılları arasında TÜBİTAK bursu ile Amerika Birleşik Devletleri Nort Coroline Duke Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde doktora eğitimi aldı. 1994 ile 1997 yılları arasında tekrar Marmara Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler alanında doktora çalışmalarında bulundu.


Fatih Recep Saraçoğlu'nun Meslek Hayatı

Fatih Recep Saraçoğlu meslek yaşamına İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Yapı Statiği ve Betonarme Kürsüsünde asistan olarak görev aldı. Fatih Recep Saraçoğlu 1978 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden istifa ederek özel sektöre geçti. Özellikle yurt dışında ve özel sektörde birçok mühendislik ve taahhüt firmalarında teknik müdür, genel koordinatör, murahhas üye ve müşavirlik görevlerini yerine getirdi. Şu an hâlâ otomotiv yan sanayi, Gayrimenkul Geliştirme ve inşaat alanlarında hizmet veren FRS Gurubun başkanlığını yapmaktadır.


Fatih Recep Saraçoğlu'nun Siyasi ve Sosyal Hayatı

Fatih Recep Saraçoğlu, 14 Ağustos 2001 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi kurucular kurulu üyesidir. Bunun dışında,

- Atatürk Kültür Vakfı Başkan Vekili
- DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) üyesi
- TÜSİAD (Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği) üyesi,
- İ.A.V (İktisadi Araştırmalar Vakfı) üyesi
- Marmara grubu Sosyal ve Stratejik Araştırma Vakfı Genel Sekreteri
- İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği ve İstanbul Pertevniyal Lisesi Mezunlar Derneği ve daha birçok sosyal, ekonomik ve siyasi kuruluşun üyesidir.

Önerilen İçerik;

 Ak Parti MKYK Üyeleri

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.