Fatih Dönmez Kimdir?

9 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak göreve getirilen Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik’te doğdu.
Fatih Dönmez Kimdir?

Fatih Dönmez Kimdir, Nerelidir ve Kaç Yaşındadır?

2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak göreve getirilen Fatih Dönmez, 1965 yılında Bilecik’te dünyaya geldi. Ortaöğretim ve lise eğitimi burada alan Fatih Dönmez, 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Fakültesi’nde Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

Fatih Dönmez 2005 yılında e-MBA sertifika programını tamamladı.

İlk iş hayatına ise NETAŞ'ta Ar-Ge mühendisi olarak başladı. İş hayatı içerisinde enerji ve Telekomünikasyon firmalarında yöneticilik yaptı.

Fatih Dönmez, 2002 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığında, İştirakler Genel Koordinatörü görevinde bulundu. Bunun yanı sıra Türkiye Elektrik Sanayi Birliği'nin (TESAB) kurucu üyelerinden bir tanesi olan Fatih Dönmez, bu işlerden farklı olarak TESAB yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

2008 yılına gelindiğinde ise EPDK Kurul üyeliğine atanan Dönmez, EPDK'nın üyesi olduğu ERRA'da (Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği) 2008 ve 2010 Genel Kurullarında Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu.

2015 yılının Aralık ayında ise T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda müsteşarlık görevinde bulundu.

enerji ve tabii kaynaklar bakanı fatih dönmez kimdir

Fatih Dönmez – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

En son Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı içerisinde müsteşar olarak görev yapan Fatih Dönmez, 2018 yılında yeni kabineyi oluşturan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevine getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.