Fatih Artman Kimdir

Behzat Ç.’de sergilediği performans ile herkesin beğenisini kazanan genç oyuncu, 13 Şubat 1988’de Ankara’da dünyaya geldi.
Fatih Artman Kimdir

Fatih Artman Biyografisi

Behzat Ç.’de canlandırdığı Harun karakteriyle sevilen genç oyuncu, Hacettepe Üniveritesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Dişçiye dolgu yaptırmak için gittiği sıarada uğradığı oyuncu seçmelerinde Serdar Akar’ın dikkatini çekmesiyle Behzat Ç.’ye başladı. Çeşitli tiyatrolarda da rol alan Artman,  aynı zamanda Behzat Ç. Ankara Yanıyor, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm filmlerinde de rol almıştır. 

Onur Ünlü’nün Beş Kardeş isimli dizisinde rol aldı. Dizide başrol karakterlerinden Aziz’i canlandıran Fatih Artman’a, Serkan Keskin, Osman Sonant, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak eşlik etti. Dizi anne ve babaları vefat ettikten sonra 5 kardeşin hayatını anlatıyor. 5 blüm sonunda haziranda yeni bölümleriyle  yeniden yayınlanmak üzere ekranlara veda eden dizi hayranları tarafından merakla beklenmekte. 

En son Burak Aksak’ın yönetmen ve senaristliğini yaptığı Bana Masal Anlatma isimli filmde rol aldı. Filmde dolmuş şoförü olan Rıza’yı canlandıran Fatih Artman’a, Hande Doğandemir, Gökçe Bahadır, Burcu Biricik ve Cihan Ercan eşlik ediyor. 

Rol Aldığı Film ve Diziler

  • Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm (2010)
  • Behzat Ç. Ankara Yanıyor (2013)
  • Bana Masal Anlatma (2014)
  • Beş Kardeş (2015)
  • Behzat Ç. Bir Ankara Polisyesi (19 Eylül 2010 – 17 Mayıs 2013)
  • Leyla ile Mecnun (2013)

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.