Fantastik Dünyanın Güçlü Kadınları

Sosyal yaşantımızda, iş hayatımızda kadınlar baskıya maruz kalan, dezavantajlı grubun içerisinde yer alıyor. Fakat izlediğimiz filmlerde bazen durum öyle olmayabiliyor.
Fantastik Dünyanın Güçlü Kadınları

İzlediğimiz film ve dizilerin çoğunda kadının meta haline dönüştürüldüğünü, toplumu ve günlük yaşamı geriden takip edenlerin arasında yer aldığını izliyoruz. Kadınlar film ve dizilerde ya şiddete maruz kalıyor ya da senarist veya yönetmenin istediği biçimde şekillendiriliyor. Erkeklerin uğurlarında savaş açtığı, etliye sütlüye pek karışmayan ve çok fazla etkileri olmayan kadınları her daim izliyoruz ve beğeniyoruz fakat istisnaları da yok değil. Mesela zekasının yanında güzelliğinin adı bile okunmaya Hermione, entrikaları ile bir krallığı yöneten Cersei Lannister ya da orta dünyanın en büyük savaşının sonlandırılmasını hızlandıran Rohanlı kadın savaşçı Eowyn’i herkes hatırlar öyle değil mi?

İşte Fantastik Dünyanın Güçlü Kadın Karakterleri

1. Hermione-Harry Potter Serisi

Harry Potter Serisi’nin ana karakterlerinden biri olan Hermione, filmin en zeki karakteri durumunda. Aynı zamanda güzelliğiyle de göz kamaştıran Hermione, arkadaşlarına zekası ve dostluk dürtüleriyle her daim yardım ediyor. Emma Watson’ın canlandırdığı karakter, doğruluğun ve iyiliğin yanında olmasıyla izleyen herkesi ister istemez büyülüyor.

hermonie-gif.gif


2. Trinity-Matrix

Matrix üçlemesinde yer alan esas kadın karakterlerden biri olan Trinity, güçlü kelimesini her anlamda taşıyor. Düşmanlarıyla olan sert karşılaşmaları, elastikliği ve güzelliği ile dikkatleri üzerine çekti. Carrie-Anne Moss tarafından canlandırılan Trinity karakteri, sinema dünyasının unutulmayan karakteri arasında yer aldı.

trinity-gif.gif


3. Lara Croft-Lara Croft:Tomb Raider

Lara Croft, güzelliği, zekası ve fiziki becerisi ile izleyicileri etkileyen kadınlardan birisi. Aristokrat bir aileden gelen Lara Croft, kolay bir yaşamın yerine macera dolu hayatı seçer ve dünyayı kurtarmak için uğraşır. Angelina Jolie’nin canlandırdığı karakterin filmi, vizyona girdikten sonra aynı zamanda video oyunu da çıkarıldı.

lara-croft-gif.gif


4. Eowyn-Yüzüklerin Efendisi Serisi

Kamera karşısına ilk kez Yüzüklerin Efendisi: İki Kule isimli film ile geçen Eowyn, özellikle Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü isimli filmde harikalar yarattı. Orta dünyanın en büyük savaşında Angmar’ın Büyücü Kralı’nı alt üst etmesiyle filmde büyük bir aksiyon yarattı. Rohan’ın Ak Hanımı Eowyn’i Miranda Otto yer aldı.

eowyn-gif.gif


5. Katniss Everdeen-Açlık Oyunları Serisi

Serinin ilk filminde yaptığı fedakarlıkla beğeni toplayan Katniss Everdeen, ilk filminde sergilediği performansı ile dikkatleri üzerine çekti. Katniss Everdeen, film boyunca yaptığı fedakarlıkları ve fiziki olarak üstünlüğü ile güçlü bir kadın profili çiziyor. Jennifer Lawrence’ın canlandırdığı Katniss karakteri serinin diğer bölümlerinde de mücadelesi ve güçlü bir kadın olarak yer alıyor.

katniss-everdeen-gif.gif


6. Catwoman

Batman ile olan ilişkisi hem çizgi romanlarda hem de filmde izleyicilerin kafasını kurcalayan sorulardan birisi olmuştur. Fakat her şeye rağmen Catwoman, sinemanın güçlü kadınları arasında yer alıyor.

kedi-kadin-gif.gif


7. Tauriel-Hobbit

Hobbit’in güçlü ve savaşçı Elf kadınlarından biri olan Tauriel, hem aşkı hem de özgürlükçü tavırlarıyla güçlü bir profil çiziyor. Serinin ikinci filminde bir cüceye aşık olması ve Thranduil’i karşısına almasıyla ilk sert tavrını gösteriyor. Üçüncü filmde ise bir cüceye aşık olması ve aşkı için hayatını feda etmesi ise savaşlarla dolu filme daha duygusal bir boyut katıyor. Evangeline Lily’nin canlandırdığı karakter hafızalardan silinmeyen bir karakter olarak sinema dünyasında yer alacak.

tauriel-gif.gif


8. Cersei Lannister-Game of Thrones

Tüm dünyanın yeni sezonunu büyük bir merakla beklediği Game of Thrones’un ilk bölümünden bu yana en güçlü kadın karakterlerinden biri olan Cercei Lannister, son sezonu saymazsak, tüm sezonlarda sergilediği kötü ve güçlü kadın profili ile hafızalarda yer etmektedir. Lena Headey’in canlandırdığı Cercei karakteri, ilişkileri, entrikaları ve güce olan itaati ile dikkat çeken karakterlerden biri oldu.

cersei-lannister-gif.gif

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.