Fal Baktırmak Günah Mıdır

Fal baktırmak günah mıdır? Fal baktıran kimse için hadislerde ne yazar? İslamiyet' e göre fal baktırmak caiz midir? Merak ettiğiniz soruların cevabını bu haberimizde bulacaksınız.
Fal Baktırmak Günah Mıdır

Fal Baktırmak Caiz Midir?

Fal baktırmak, gelecekte ne olacağını öğrenmek içindir. Geleceği görebilmek, müslümanlar için sadece yaratıcıya mahsustur. Fal baktıran kimse, falcı kimseden başına ne geleceğini anlatmasını yani gelecekte ne olacağını görmesini ister. O zaman yalnızca Allah' a mahsus olan bir şeyi kulda aramak ne kadar mantıklıdır? 

Fal türlerinin hiçbiri müslümanlar için caiz değildir. Çünkü gerçekleşmemiş olanı yalnızca Allah bilir. Ne peygamberler ne de bir başkası gelecekte ne olacağını bilemez. Bu konuda Kuran-ı Kerimde ʺGaybın anahtarı yalnız Allah'tadır. O'ndan başka kimse bilemez. Bir yaprak düşmez ki; onu bilmesin...ʺ denilmiştir(En'am 6/59). Gayet açıktır ki fal baktırmak İslamiyet'e göre caiz değildir.

 

Fal Baktırmanın Günahı Nedir?

Fal baktırmak, kimi alime göre caiz değil, kimisine göre ise haramdır. Çünkü fal baktıran kimse falcının dediklerine inanır. İnanmıyorum dese bile bazı şeyler aklında kalır ve onun olmasını ister. Falcı, umut taciridir. Fal baktıran kimselere genelde üç iyi bir kötü şey söyler. Böylece iyi olanlar daha fazla akılda kalır. Kişi duymak istediği bir şey duyduysa bunu unutmaz. İçten içe daha çok beklemeye başlar.

Fal baktıran kimseler; zaten inanmıyoruz, şakasına baktırıyoruz, fala inanma falsız kalma demişler gibi söylemlerde bulunurlar. Lakin insanoğlu meraklıdır. Ne kadar isterse istesin gelecek hakkında bilgi alabileceği bir kaynak yoktur. Bu yüzden gelecekten haber almak ister. Ne kadar inanmıyorum dese de falcının dediklerini bilinçaltı kaydeder. Daha sonra bir tanesi bile çıksa falcı tutturdu denir. 

Bir şeyin olma ihtimali %50 dir. Ya olacaktır ya da olmayacaktır. Başka ihtimal yoktur. Falcılar genelde geçmişiniz hakkındaki şeyleri bilirler. Bu konuda soru işareti yoktur. Falcının yaptığı, geçmişinizi ve yaşadıklarınızı bilip, hatta beklentilerinizi düşünerek iki şıklı soruları cevaplamak gibidir. 

 

Falcıların Bu Kadar Şeyi Nasıl Biliyor?

Falcılar, söyledikleriyle sizi şaşırtmayı başarırılar. Çünkü başınızdan geçen ya da gündemde olan konuları bilirler. Size bunları anlatarak başlarlar ve kendilerine inandırılar. Falcıların geçmişiniz hakkında bu kadar isabetli konuşması normaldir. Çünkü peygamberimiz bir hadisinde şöyle demiştir: ʺFalcıların sözleri cinlerindir. Onlar sözleri kapar ve tavuk gibi falcıların kulaklarına fısıldar.ʺ 

Falcı kimselerin mental durumlar ile haşır neşir olduklarını söylemeye gerek yoktur. Özellikle iyi tahminlerde bulunanlar için bu durum kesindir. Hatta falcı kimseler sizin yüz ifadelerinizden ve hareketlerinizden sonuçlar çıkarabilmek adına kendilerini yetiştirmişlerdir. Kısacası karşısındakini nasıl etkileyeceğini çok iyi bilirler.

 

Fal Baktıran Kimse Kafir Mi Olur?

Fal bakan kimse geleceği bildiğini, söylediklerinin doğru çıktığını veya iyi fal baktığını iddia ediyorsa o kimse kafirdir. Fal baktıran kimse de onun dediklerine inanıyor ve söylediklerine göre hadi inşallah diyerek umutlanıyorsa o da kafir olur. Çünkü bu durum şirk koşmaya girer. Yalnızda Allah' a ait olan özelliği kulda görmek ya da ona inanmak dinden çıkmaya kadar gidebilir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum