Faik Öztrak Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi ve Biyografisi

Yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Faik Öztrak'ın hayatı birçok kişi tarafından araştırılıyor. İşte Faik Öztrak Kimdir? ve Faik Öztrak Nereli? gibi soruların yanıtı.
Faik Öztrak Kimdir? Hayatı Hakkında Bilgi ve Biyografisi

Son olarak Kanal İstanbul projesiyle ilgili söylediği sözlerle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Faik Öztrak'ın biyografisini sizler için hazırladık. İşte karşınızda Faik Öztrak Kimdir? ve Faik Öztrak hakkında bilgiler.


Faik Öztrak Kimdir? 

Faik Öztrak Kimdir

26 Mart 1954 Tarihinde dünyaya gelen Faik Öztrak, 67 yaşındadır. Evli ve bir çocuk babası olan Faik Öztrak, 1978 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman yardımcısı olarak çalışma hayatına başlamıştır. Günümüzde ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. 20 Eylül 2020 tarihinde yakalandığı korona virüsü atlattığını duyurmuştur. Faik Öztrak, Ankara doğumludur.


Faik Öztrak Eğitim Hayatı 

Faik Öztrak Eğitim Hayatı 

Saint Joseph Lisesi'ni 1973 yılında bitiren Faik Öztrak, 4 yıl sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Ekonomi bölümünden başarıyla mezun olmuştur. Ardından master derecesi almak için İngiltere’ye giden Faik Öztrak, Birmingham Üniversitesi’de kalkınma finansmanı dalında istediğini başarmıştır.


Faik Öztrak Çalışma Hayatı

Faik Öztrak Çalışma Hayatı

Faik Öztrak, Devlet Planlama Teşkilatında 1978 yılında uzman yardımcısı olarak ilk iş hayatına başlamıştır. Yıllık Programlar ve Finansman Dairesi Başkanı, İktisadi Planlama Başkan Vekili, İktisadi Planlama Genel Müdürü ve Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkan Yardımcılığı yaparken 2001 yılında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Hazine Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. 2 yıllık görev sürecinin ardından Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Yazarlık yaptığı sırada Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde konuk öğretim görevlisi olarak öğrencilere eğitim verdi. Faik Öztrak, bir ara Bahçeşehir Üniversitesi’nde de ders anlatırken birçok önemli makalesi bulunmaktadır.


Faik Öztrak Siyasi Hayatı

Faik Öztrak Siyasi Hayatı

23. Dönemde Tekirdağ Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Üyesi olarak görev yaptı. Asamble bünyesinde faaliyet gösteren Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Ekonomik ve Mali Konular Komitesi Başkanlığına seçildi. 24. Dönemde NATOPA Türk Grubu Üyesi oldu. Faik Öztrak, 25. ve 26.  Dönem Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili olarak yeniden meclise girdi. Şuanda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak çalışmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.