Fahrettin Koca Kimdir? Fahrettin Koca Nereli?

Ülkemizde Sağlık Bakanı olarak görev yapan Fahrettin Koca hakkında bilgileri bu yazımızda sizler için derledik. İşte Fahrettin Koca Kimdir? ve Fahrettin Koca Nereli? gibi sorularının yanıtı.
Fahrettin Koca Kimdir? Fahrettin Koca Nereli?

Covid-19 sürecinde iyice herkesin hayatına giren Dr. Fahrettin Koca, bu zorlu süreçte yaptığı başarılı işlerle vatandaşlardan olumlu tepkiler almayı başarıyor. İşte Fahrettin Koca Kimdir? ve Fahrettin Koca Nereli?


Fahrettin Koca Nerelidir?

Fahrettin Koca Nerelidir?

Fahrettin Koca, 2 Ocak 1965 tarihinde Konya’nın Ömeranlı beldesinde dünyaya geldi. Hale Koca ile evli olan Dr. Fahrettin Koca, 4 çocuk babasıdır ve Ankara’da yaşamını sürdürmektedir.


Fahrettin Koca Kimdir?

Fahrettin Koca Kimdir?

1965 yılında Konya’da doğup büyüyen Fahrettin Koca, 56 yaşındadır. İlköğretim ve ortaöğretimi doğduğu kentte, sonrasında ise liseyi okumak için Bursa’ya gitti. Bursa’da Erkek Lisesi’nde okuyan Dr. Fahrettin Koca, sonraki yıllarda İstanbul Üniversitesi TIP Fakültesi’ni 1988 yılında bitirdi ve TIP Doktoru unvanını aldı.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamlayan Fahrettin Koca, 1995’yılında Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı oldu. Aynı zamanda farklı sağlık kurumlarında doktorluk ve yönetim kademelerinde yer aldı.

Fahrettin Koca, 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüttü. Aynı zamanda Türk Pediatri Kurumu, Pediatrik Metabolizma ve Beslenme Derneği, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Sağlık Meslek Komitesi, Özel Hastaneler Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) üyeliklerinde bulundu.


Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı Dönemi

Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı Dönemi

Fahrettin Koca 24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan yeni kabinede görev aldı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Covid-19 sürecinde hem televizyondan hem de twitter hesabından vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.