Fadıl Akgündüz Kimdir

Şirketinin ismi sebebiyle Jet Fadıl lakabıyla anılan Türk iş adamı Fadıl Akgündüz, 22 Ocak 1956 tarihinde Siirt’te dünyaya geldi.
Fadıl Akgündüz Kimdir

Fadıl Akgündüz Biyografisi

Fadıl Akgündüz, klasik eğitimini doğduğu şehir olan Siirt’te bitirirken, üniversite eğitimini almak için Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’ne gitti ve buradan 1980 yılında mezun oldu.

İş hayatına ilk olarak Tarım Bakanlığı’nda çalışarak başladı ve uzun süre burada çalıştıktan sonra arkadaşın sahibi olduğu Akademi Bilgisayar'ın genel müdürü oldu. 

1989 yılında 50 Bin dolar sermaye ile JET-PA Holding’i kurarak kendi işlerini yapmaya başladı ve bu süre içerisinde sürücü kursu, otomotiv ve sigorta şirketlerini faaliyete geçirdi.

fadıl akgündüz caprice gold

Kısa sürede yaptığı ortaklıklarla büyüse de, sonrasında yaptığı işlerde maliyeti karşılayamaması ya da verdiği sözleri yerine getirememesi sebebiyle birçok firma ile arası açılırken aynı zamanda hakkında birçok dava açılmasına da sebep oldu.

Memleketi Siirt’te %100 Türk otomobil üreteceğini açıklayan ve bunun için fabrika kuracağını belirten Akgündüz, ‘İmza' adını verdiği modelin tanıtım gecesi televizyonlardan yayınlasa da bu proje hiçbir zaman gerçekleşmedi.

Bu olay sonucunda bu işe para yatıran insanlar tarafından dava edildi. İnsanları dolandırdığı gerekçesiyle mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı. Sonrasında yurt dışına kaçtı ve 2002 yılında yapılan seçimlerde milletvekili olduğu için dokunulmazlığa sahip oldu. Kısa süre bu sevinci yaşayan Akgündüz, 2002 seçimlerinin Siirt ilinde tekrarlanması sonucunda milletvekili seçilemedi ve 1,5 yıl tutuklu kaldı.

fadıl akgündüz jetpa

2006 yılında mahkemesi tamamen bitip 4 yıl ceza aldığını öğrenince bir kez daha yurt dışına kaçıp, davasının düşmesini bekleyene kadar orada kaldı.

Siirtspor'un başkanlığını yaptığı geçmiş dönemde Sergen Yalçın, Tanju Çolak ve Alpay Özalan transferleriyle adını duyuran Akgündüz, 22 Mayıs 2009 tarihinde tekrar Siirtspor'un başkanlığına seçildi.

Caprice Gold’un sahibi olan Akgündüz, 1995'te Dünya'nın ilk İslami Otel konsepti ile Caprice Hotel'i dünya turizm pazarına sundu ve bununla ilgili olarak 2012 yılında Malezya'da düzenlenen 1. Uluslararası Dünya İslami Turizm Konferansı'nda dünyadaki ilk 5 Hilal ödülünü aldı.

Fadıl Akgündüz, 2015 yılının başında ‘’Maldivler ’de Müslümanların’’ özel adası oluyor’ projesini duyurdu. Burası da İslami kesime hitap eden devre mülk olacaktı. Günlüğü 99 Euro’dan satışa başladı. 170 Milyona yakın para topladı.

Bu projenin 2015’in mayıs ayın iptal olduğu ortaya çıktı ve Akgündüz, ödemeleri yapmadığı için ortakları sözleşmeyi feshetti.

22 Aralık 2015 tarihinde hakkında başlatılan devre mülk yolsuzluğu iddialarına ilişkin soruşturmada tutuklandı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.