Facebook'un Yeni Veri Kaynağı : Signal

Günümüzde, YouTube’da en popüler video, İnstagram içeriği, gönderilen bir tweet ya da Facebook gönderisi bir anda haber olma niteliği taşıyabiliyor. İşte Facebook'un bunun için bulduğu çözüm...
Facebook'un Yeni Veri Kaynağı : Signal

Günümüzde artık haber kaynaklarından birini oluşturan sosyal medya sayesinden her şeyden haberdar olabiliyoruz. Bu nedenle televizyon bültenlerinde ya da gazetelerde haber olan konular sosyal medyada daha önce gündeme taşınması nedeniyle daha kolay tüketilmiş oluyordu. Durum böyle olunca da haberin, sosyal medya kullanıcıları için pek bir anlamı kalmıyordu.

Facebook, bu konuda bir adım atıp "Signal"i duyurdu.

facebook-003.jpg

Facebook'da yer alan Signal nasıl kullanılır ? 

Facebook ve Instagram üzerindeki popüler içerikleri gazetecilere sunan bir araç olarak karşımıza çıkan Signal sayesinde, gazeteciler bu uygulama sayesinde daha detaylı bilgi alabiliyor. Böylelikle daha hızlı ve detaylı haber yapabilme imkanına sahip oluyorlar.

Gazetecilere özel olan bu araç sayesinde artık araştırmalar için çok daha sağlıklı veriler bulunabilecekken, sahte görsellerden veya profiller üzerinden yapılan paylaşımlardan haber yapmak yerine gerçek konulara odaklanılabilecek. 

Eğer bir gazeteciyseniz ve bu araçtan faydalanmak istiyorsanız talepte bulunmanız gerekiyor. Fakat kötü haberlerden biri de bu uygulamanın daha Türkiye'ye gelmemiş olması.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.