Facebook'taki Mor Çiçeğe Büyük Tepki!

Anneler gününde Facebook'a eklenen mor çiçeğe tepkiler çığ gibi büyüyor. Türk kullanıcıları tarafından büyük tepkilere neden olan mor çiçeğin anlamı ne?
Facebook'taki Mor Çiçeğe Büyük Tepki!

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, anneler gününde 'beğen' butonuna yeni simge ekledi. Beğen simgeleri içinde yer alan 'Mor çiçek' Facebook tarafından minnettarlık simgesi olarak isimlendirildi. Ancak bu durum Türk kullanıcıları tarafından büyük tepkiye yol açtı.

minettarlık

TÜRK KULLANICILARI BU SİMGEYE TEPKİ GÖSTERDİ!

Tepkilerin nedeni ise beğen butonu içine eklenen bu mor çiçeğin Ermenistan tarafından sözde soykırımın simgesi olarak kullandıkları 'unutma beni' çiçeğine tıpa tıp benzemesidir. Bu çiçek Ermenistan tarafından tüm dünyaya sözde soykırımın bir simgesi olarak empoze ediliyor.

Bunun üzerine binlerce Türk kullanıcı, Facebook’un bu benzerliği bilerek tercih ettiğini ve bu simge üzerinde sözde Ermeni soykırımı propagandası yaptığını öne sürdü. Bakalım bu tepkiler sonucu Facebook bu simgesini kaldıracak mı?

çiçek

İşte Ermenilerin 100'üncü sözde soykırımı anmalarında kullandıkları mor çiçeğin anlamı "beni unutma"dır. Şimdilerde de Facebook'ta bu çiçek minnettarlık manasıyla kullanılıyor.

 

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.