Facebook, Şampiyonlar Ligi’ni Yayınlayacak

Futbolda yeni bir atılım yapan sosyal medya devi Facebook, Şampiyonlar Ligi maçlarını artık canlı olarak yayınlayacak.
Facebook, Şampiyonlar Ligi’ni Yayınlayacak

Habertürk’te yer alan habere göre, bugün itibariyle 2 milyar kullanıcı sayısına çıkmayı başaran Facebook, geleceğin televizyonu olma hedefine bir adım daha yaklaşıyor. Daha önce dizi ve bir çok eğlence programını yayınlayacağını duyuran sosyal medya devi bu kez futbola el attı. Avrupa’nın en büyük futbol organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi’nin yayın hakları konusunda Fox Sports ile anlaşan Facebook maçları site üzerinden canlı yayınlayacak.

Fox ile yapılan anlaşma çerçevesinde grup maçları, dört rauntta 16 maç ve dört çeyrek final karşılaşması canlı olarak yayınlanacak. Reklamverenlerin ilgisini çekmek için geliştirilen bir stratejinin parçası olarak yapılan anlaşma Facebook için kritik öneme sahip.

Facebook’tan illegal olarak yayınlanan maç sayısı oldukça fazla. Geçen sene Everton ile Manchester United takımları arasında oynanan özel maç, 3.7 milyon kullanıcı tarafından izlendi. Şampiyonlar Ligi finalini ise 34 milyon kişi tarafından izledi.

TÜRKİYE DAHİL DEĞİL

Sosyal medya devinin Şampiyonlar Ligi maç yayınları şu anlık sadece ABD’den izlenebilecek. Türkiye ve diğer ülkelerde maçlar Facebook üzerinden izlenemeyecek. Facebook'un TV kanallarıyla görüşerek anlaşması gerekiyor. Bu sene Eylül’de başlayacak ligin maçlarını ülkemizde Facebook’tan resmi olarak izlememiz zor görünüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum