Facebook Periscope'a Rakip Oluyor!

Sosyal arkadaşlık sitesi Facebook’a online canlı yayın özelliği geliyor.
Facebook Periscope'a Rakip Oluyor!

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen canlı yayın uygulaması Periscope birçok kişi tarafından beğenilmiş ve kullanılmaya başlanmıştı. Online canlı yayın olarak ilk olan Periscopa’un artik bir rakibi var; Facebook!

Periscope’un birçok kişi tarafından beğenildiğini göz ardı etmeyen Facebook ard arda getirdiği yeniliklere şimdi de canlı yayın özelliğini ekleme kararı aldı. Pilot olarak uygulanmaya başlayan canlı yayın özelliğinden şu an için sadece hesabı onaylı olan ünlüler yararlanabiliyor.

Facebook canlı yayın özelliği

Özelliğin çalışma kuralı ise gayet basit. X ünlüsü canlı yayına başladığında yayın haber akışı sayfası üzerine işleniyor. Yani ünlü kişi Facebook sayfasından yayına başladığı anda sayfayı beğenen kişilerin haber akışında çıkıyor ve yayın oradan izleyebiliyor. Takipçiler isterlerse tıpkı Periscope’da olduğu gibi yayına yorum yapabiliyor. Aynı zamanda x ünlüsünün sayfasını takip eden kişiler o anda Facebook’ta olmasalar bile sistem tarafından otomatik olarak bildirim gönderiliyor.

Canlı yayın başlatan kişi yayından sonra isterse videoyu sayfasına sabitleyebiliyor ya da silebiliyor. Bu da Facebook’u Periscope’dan ayıran en büyük özellik oluyor. Bilindiği gibi Periscope canlı yayınları 24 saat sonra sisteminizden otomatik olarak siliniyor ancak Facebook canlı yayın videonuzu istediğiniz kadar saklamanıza müsaade ediyor. Bu da Facebook’a canlı yayın konusunda büyük bir avantaj sağlıyor.

Şu an için ünlüler üzerinde denenen özelliğin tam tarihi bilinmese de kısa bir zaman sonra tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.