Facebook Kameraları İzinsiz Kullanacak İddiası

Facebook'un gelecek zaman içerisinde insanların duygularını öğrenmek ve bu duyguları kullanmak adına kullanıcıların onayına sunmadan kameralarına erişim sağlayacağı iddia edildi.
Facebook Kameraları İzinsiz Kullanacak İddiası

Webtekno.com sitesinde Mert Yamak'ın haberine göre, dünyaca ünlü yazılım şirketi CBI Insight bir iddia ortaya attı. İddialarda bahsedilen konuya göre, 2015 yılında Mark Zuckerberg ön kamerayı açarak insanların duygularını anlayabilen bir patent aldı. Alınan bu patent sonucunda, Facebook'taki bir içeriği gördüğünüzde sizden habersiz ön kameranızdan yardım alarak yüz ifadenize bakıp duygunuzu analiz edecek ve böylelikle hangi içeriğin sizde nasıl bir tepki uyandırdığını anlayabilecek.

Bilindiği üzere Facebook, selfie çekerek emoji gönderme üzerine aldığı patent ile fotoğraflardan duyguyu analiz ediyor ve buna göre bir emoji halini alarak yüz ifadesine en yakın emojinin oluşmasını sağlıyor.

Belirten özellik üstün teknoloji alanında farklılık yaratsa da, insanların duygularını izin almadan kullanması ve bunu paraya dökmesi özgürlük tartışmalarını ortaya çıkardı. Ayrıca teknolojinin ne zaman kullanılacağı da merak konusu oldu.

 

NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum