Fabinho Kimdir

Tam adı Fabio Henrique Tavares olan, 23 Ekim 1993’de Brezilya’nın Campinas kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Brezilya Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Fabinho Kimdir

Fabinho Biyografisi

Fabinho’nun Kulüp Kariyeri

Fabinho, genç yaşlarda ilgi duyduğu futbol kariyerine 2006 yılında Paulinia takımında başladı. 4 sene burada kendi gelişimini sağladıktan sonra 2010 yılında Fluminense’ye geçiş yaptı. 2 sene burada alt yapı kademelerinde forma terletti ve 2011-2012 sezonunun sonunda Rio Ave’ye transfer olup profesyonel futbol kariyerine başladı. İmza attığı ilk sezonda Real Madrid B takımı tarafından kiralandı. O sezon B takımda 30 maça çıkıp 2 gol atma başarısı gösterirken 1 maçta da A takımla beraber oynadı.

fabinho monaco

2013 yılında ise bu sefer Fransız ekiplerinden Monaco’ya kiralık gönderildi. Kiralık gittiği ilk sezonda 30 maçta yer alırken 1 gol atabildi. 2014-2015 sezonunda ise performansını artırarak 53 maçta yer aldı. Gösterdiği performans sayesinde takımın değişilmez oyuncuları arasında gösterildi ve takım içi herkesin beğenisini kazandı. 2015-2016 sezonu öncesinde ise bonservisi ile transfer edilmek istendi. Görüşmeler sonucunda 6 Milyon Euro’ya transfer oldu ve resmi olarak Monaco serüveni başladı.

Fabinho’nun Milli Takım Kariyeri

Fabinho, milli formayı kariyerinde ilk kez Brezilya U-20 takımına davet edilerek giydi ve burada sadece bir maçta sahne aldı. 2015 yılında ise ilk kez Brezilya A Milli Takımı’na davet edildi. Burada da sadece kariyerinde 2 maçta forma giydi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.